nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Intens Sant Sebastià

Les festes en honor del patró de Palma aconseguiren un gran èxit de participació

74854

L'Aiguafoc, contemplat de Bellver, oferí una extraordinària visió de Ciutat.


El gran espectacle de focs d'artifici Aiguafoc 2004 congregà una vegada més centenars de milers de mallorquins i mallorquines que volgueren gaudir en directe de la mostra pirotècnica més important de les Illes. Puntualment, a les 20.30 hores i amb un petit preludi a càrrec de les sirenes dels vaixells amarrats al port, començà l'espectacle.

Aquest festival multicolor, que congregà unes 350.000 persones segons la Policia Local de Palma, es desenvolupà sense incidents, amb petits embossos localitzats, però que any rere any es van minimitzant gràcies a la bona col·laboració dels ciutadans.

Així mateix, a partir de les 18.30 hores molts de mallorquins venguts de fora de Palma aprofitaren el servei d'autobusos de l'EMT que partia des d'aparcaments situats als afores de la ciutat i els portaven just a la vora del passeig Marítim.

Palma es quedà muda durant mitja hora amb la cara mirant al cel les meravelles que la pólvora i els pigments aconseguien. Feren falta 2.823 quilos de focs d'artifici per omplir el cel de la badia de formes i colors poc pensades pels espectadors. Si les primeres recordaven bimbolles daurades esclatant, les següents eren cors vermells pels més enamorats.

A continuació, un mai acabar de catarates de blanques que es despenjaven des del cel i tocant l'aigua del port seguien flamejant durant uns instants. També hi hagué planetes que, combinats amb cada vegada més explosives esferes, recordaren a més d'una la creació de l'univers i les galàxies. Les grans explosions multicolors, que apareixien sobtadament al cel, es combinaven màgicament amb els castells de focs instal·lats a la superfície creant imatges que recordaven flors i plantes.

Per acabar, una, dues i fins a tres petites llums vermelles caigueren del cel. Com tres espelmes que abans d'apagar-se recordaven que les festes de Sant Sebastià 2004 ja s'estaven acabant. Acabat l'Aiguafoc tornaren a sonar les sirenes dels vaixells i els espectadors abandonaren ordenadament la zona portuària.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris