algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Una Diada Ciclista molt reivindicativa

El segon cinturó i la urbanització del Secar de la Real foren els principals motius de protesta


Unes 11.000 persones es donaren cita ahir matí a la plaça de Cort per participar a la XXVI diada ciclista, un dels actes amb major participació ciutadana de les Festes de Sant Sebastià. Una diada marcada pels actes reivindicatius, ja que entre els participants es trovaben un centenar de persones que aprofitaren la concentració ciclista per protestar contra el segon cinturó i la urbanitazació del Secar de la Real, on està previst construir el nou hospital de Son Dureta.

Els integrants de la plataforma contra el segon cinturó portaven als seus dorsals uns cartells amb el lema «Qui estima Mallorca no la destrueix» i «T'esperam el dia 14 de febrer», amb el qual convidaven a tots els assistents a participar a la manifestació que duran a terme el proper 14 de febrer a la plaça d'Espanya.

Encara que la política territorial va ser el principal motiu de protesta, sota el lemes «Salvemos la Real», «No al cinturón» i «Salvemos Son Sardina, també es pogué llegir algun cartell al·lusiu a les noves mesures del Govern sobre el català i l'educació.

I així, en un ambient entre festiu i reivindicatiu, a les 12.00 hores la batlessa de Palma, Catalina Cirer, i el president del Govern, Jaume Matas, donaven el sus de sortida a la XXVI diada ciclista, moment en el qual els milers de ciclistes que es concentraven a la plaça de Cort i els seus voltants començaren a pedalejar pels carrers amb l'objectiu d'arribar al Palau Municipal d'Esports de Son Moix, on es lliuraren els premis al participant més jove, al de major edat, a la millor disfressa i a la bicicleta més original.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris