nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

Beatriz Binotti ens apropa a la seva peculiar música brasilera

La cantant hispanoitaliana és especialista en els clàssics de bossa nova


La cantant i artista polifacètica Beatriz Binotti arribà ahir dematí a Palma, acompanyada pel seu grup i disposada a oferir el seu millor repertori de música brasilera en la revetla a la plaça de Santa Eulàlia. Així mateix manifestà que li agradaria conèixer més la ciutat, ja que «fa dos anys actuàrem a Pollença, que ens agradà molt, però ens quedàrem amb ganes de veure Palma».

En les seves primeres paraules, Binotti preguntà per la previsió meteorològica: «Em fa il·lusió cantar en un espai exterior, només confii que no plogui perquè el públic pugui gaudir de la música». Quant a la peculiaritat de les festes de Sant Sebastià, la cantant hispanoitaliana, resident a Madrid, es mostrà molt interessada per conèixer amb detall les altres actuacions musicals que s'efectuen simultàniament a les diferents places de Palma. Binotti apuntà «que és guapo que en unes festes així el públic pugui escoltar diversitat de sons i estils musicals».

La cantant, que s'acompanya d'un guitarrista, un baix i un bateria, fonamenta les seves actuacions en la seva personal interpretació dels clàssics de bossa nova, un estil musical nascut al Brasil. D'entre les peces més conegudes que interpreta hi trobam La chica de Ipanema, Aguas de mar i una versió de la cançó Eu sei que vou te amar, que Bebo Valdés i Diego el Cigala han versionat en el seu darrer treball, Lágrimas negras.

Binotti inicià l'any 1993 la seva activitat com a cantant professional, especialitzada en música brasilera, que l'ha duita a ser molt ben considerada per la crítica especialitzada. La cantant i artista polifacètica, ja que combina la seva carrera musical amb la seva feina com a actriu, sortí a l'actualitat musical gràcies a l'edició del seu primer disc, Bossa-nova 1999, al costat del guitarrista Ramón Leal. També ha participat en produccions discogràfiques amb altres artistes com Mastretta o Real Carioca, en les bandes sonores originals de les pel·lícules Entre las piernas i Torrente 2: Misión en Marbella.

Beatriz Binotti és membre fundadora de la companyia Benamate, especialitzada en muntatge de textos clàssics i amb la qual ha estrenat Los afanes del veraneo, de Carlo Goldoni i Entremeses variados de Calderón de la Barca. Actualment prepara un nou treball discogràfic, Aire, basat en cançons brasileres en espanyol. «Esper presentar-lo en directe els propers mesos», conclogué.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris