nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Polèmica a l'homenatge d'Agustí Villaronga en la Mostra de Cinema

La nova política lingüística del Govern provocà la reacció del públic

P.GIMENEZ.Palma.
Amb l'homenatge a Agustí Villaronga, la Mostra de Cinema i Vídeo de Palma que s'ha desenvolupat al Teatre Municipal de Palma des del passat dia 14 de gener clausurà la seva VII edició.

La vetlada, que tenia com a objectiu reconèixer la trajectòria cinematogràfica del director mallorquí, va patir un petit «revés» reivindicatiu. El discurs contra les pretensions lingüístiques del Govern que va fer l'escriptor Biel Mesquida i del qual Marisa Paredes prengué el testimoni afirmant que «no podran acabar amb la cultura del país ni tampoc amb la llengua», va tenir el seu ressò quan Rogelio Araújo pujà a l'escenari.

El regidor d'Educació i Cultura de l'Ajuntament fou escridassat i recriminat pel públic. Tot i això, Araújo que es defensà dient que «no es preocupin, a Palma sempre hi ha gent que treballa per la cultura», aconseguí acabar afirmant que l'Ajuntament «sempre ha donat suport a aquesta mostra i continuarà fent-ho».

Aquest succeït no aconseguí enterbolir l'acte de reconeixement a Agustí Villaronga, que comptà amb la presència de rostres coneguts com el director de la Filmoteca Espanyola, José María Prado; la directora Rosa Vergés, que es declarà «fascinada per la poesia i la força» de Villaronga; l'actor Simó Andreu, i Marisa Paredes. L'exdirectora de l'Acadèmia Cinematogràfica lloà «el talent extraordinari» del cineasta, al qui agraí «la meva reconciliació amb el cinema».

De mans d'Araújo i del director general de Cultura i Patrimoni del CIM, Josep Lliteres, Villaronga recollia la placa de reconeixement a la seva trajectòria just abans de projectar-se Aro Tolbukhin. En la mente del asesino.

«Sent molt d'agraïment. Diuen això que a ca seva ningú és estimat i jo sempre m'he sentit estimat i valorat en aquesta terra», afirmà el director, que estudia un nou projecte.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris