nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Les autoritats suïsses faran el test de la sida als sol·licitants d'asil

La mesura obeeix a l'elevat increment de nous casos de contagi

Les autoritats suïsses, alarmades per l'alt nombre de seropositius que es detecten entre els immigrants africans, sotmetran al test de la sida tots els sol·licitants d'asil en aquest país. La notícia la donava a conèixer ahir el dominicaNZZ am Sonntag, que n'esmenta com a font el director de la secció de sida de l'Oficina Federal de Sanitat, Roger Staub.

El projecte governamental preveu, en qualsevol cas, la possibilitat que un immigrant es negui a fer-se aquesta prova per comprovar si està contagiat.

Aquesta mesura preventiva de les autoritats suïsses obeeix a l'elevat increment de nous casos de sida detectats en aquest país després del retrocés experimentat durant els anys 90.

Les persones d'origen subsaharià representen un 27 per cent de les noves infeccions, assenyalen les autoritats, segons les quals al llarg dels darrers anys hi ha hagut una gran pujada de la immigració procedent d'aquell continent.

Les organitzacions no governamentals d'ajuda de malalts de sida i el Partit Verd han reaccionat amb escepticisme davant la iniciativa pel perill que s'estigmatitzi un sector concret de la població. Altres partits, en canvi, s'han mostrat més receptius a la proposta.

Alguns parlamentaris socialistes han assenyalat que aquell tipus d'anàlisi serà útil com a mesura preventiva només si es garanteixi que el resultat no tindrà conseqüències negatives per al sol·licitant d'asil.

Altres legisladors del Partit Popular Suís s'han declarat partidaris de tornar els africans seropositius als seus països d'origen i de limitar la seva llibertat de moviments mentre es trobin en territori helvètic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris