nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Les gloses «coents» encalentiren la nit més bruixa de sa Pobla


Un dels grans atractius de la revetla de Sant Antoni a sa Pobla és escoltar les gloses i les tonades que es canten entorn dels foguerons i acompanyades pel so de les ximbombes.

Enguany, una vegada més, el grup Festa de sa Ximbomba fou l'encarregat de començar a animar a la gent des del cadafal. Se'n cantaren de referents a Sant Antoni, a la vida i la mort o a les feines del camp. Però la gent en demanava de «coents». De les relacionades amb el sexe i amb els «problemes» entre homes i dones. Així, després de baixar del cadafal i ja amb més intimitat, es començà a sentir:

«Jovent que vas pel món, t'hauràs de rompre sa testa, quantes n'hi ha que fan festa, per les Verges i no ho són»; o «Quan sa mà li vaig passar, en es regal de sa cuixa, Déu meu quina carn més fluixa, i sa meva forta va tornar»; i «Al·lotes vosaltres teniu, enmig de la forcadura, una figaflor madura, que és bona per a sa perdiu».

A mesura que avançava la nit, les ximbombes es retiraven i la complicitat entrava als bars, plens de gent jove perquè enguany la festa ha caigut en divendres. D'altra banda, ahir sortiren elegits per sorteig, com a nous membres de la colla de Caparrots de Sant Antoni, Jeroni Rian i Francesca Maria Mir. Aquesta en serà la primera dona. L'Ajuntament ha fixat una norma perquè els integrants més veterans de la formació es vagin retirant i n'hi entrin de nous. La mesura ha creat certa polèmica al poble.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris