nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
24°

Milers de ciutadans surten al carrer per les tradicionals beneïdes d'animals

Els cavalls, els cans i el bon temps varen ser els grans protagonistes de la jornada lúdica

S.B./A.E. Palma.
Una gentada. Aquesta és una dels principals característiques de l'edició d'enguany de les tradicionals beneïdes de Sant Antoni. El fet que coincidís en dissabte i que la temperatura d'ahir fos primaveral va fer que la gent omplís de gom a gom tot el recorregut des de la Seu fins al carrer de Sant Miquel, on durant el matí desfilaren una gran quantitat d'animals que feren les delícies del públic.

Entre els desfilants va destacar una gran afluència de cans de totes les races i molts de cavalls, que varen passar pels carrers de Palma. Evidentment, els més menuts de la casa varen ser els qui més varen gaudir, o bé desfilant o bé com a públic entusiasmat amb cada un dels animals que desfilava. Els qui tingueren més feina varen ser els membres de la Policia Local de Palma, que en tot moment vetlaren perquè les carrosses de la desfilada poguessin passar pel carrer estret de Sant Miquel.

La jornada, com ja és tradicional, va començar amb una colla de Sant Antonis i dimonis que al so de les xeremies, el flabiol i el tamborí varen anar fent de les seves pels carrers. Mentrestant, una agrupació de ball tradicional mallorquí aconseguí els primers aplaudiments del matí just al davant de l'església de Sant Miquel.

En total varen participar més de 1.500 persones a la desfilada, que va ser coordinada pel Grup Güell. La sortida es va donar a la plaça de la Seu i es varen recórrer els carrers de Palau Reial, plaça de Cort, Colom, plaça Major i Sant Miquel. A la vora de Sant Antoniet es va instal·lar el cadafalc de les autoritats, que ocupà la batlessa, Catalina Cirer, acompanyada per nombrosos regidors de l'Ajuntament de Palma i els capellans de Sant Miquel, Llorenç Riera i Joan Trias, que varen impartir la benedicció.

La desfilada fou encapçalada per la secció muntada de la Policia Local i el seu carruatge, seguida dels tamborers de la sala i els xeremiers de Son Roca. I pel que fa als animals, de tot: cans, moixos, cavalls, ases, periquitos, tortugues i fins i tot peixos de colors.

Al final es va dur a terme la tradicional entrega de premis a la millor carrossa, que va ser per a «Sant Antoni va a ciutat» de Son Ferriol; el de munta per a Maria del Castillo; el d'animals domèstics de companyia per a Catalina Coll; el d'animals sense classificar per a Míriam de Luis i nombrosos d'especials a entitats i centres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris