nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Aina Moll serà la directora de l'Institut Ramon Llull

Substituirà en el càrrec, per decisió d'ERC, Joan Maria Pujals


La filòloga menorquina Aina Moll serà la nova directora de l'Institut Ramon Llull, entitat creada en virtut d'un consorci per la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears. La filòloga substituirà en el càrrec Joan Maria Pujals, informà ahir Catalunya Ràdio. El seu nomenament va ser aprovat juntament amb d'altres en una reunió de l'executiva d'Esquerra Republicana de Catalunya dut a terme abans del Consell Nacional.

L'Institut Ramon Llull té les competències de la promoció exterior de la llengua i la cultura catalanes. La promoció exterior de Catalunya és una competència directa del conseller en cap de Catalunya, Carod Rovira, que féu altres nomenaments en aquesta àrea (més informació a la pàgina 21).

Precisament Esquerra Republicana de Catalunya havia explicat en els debats previs a les eleccions que l'Institut Ramon Llull era una de les poques institucions creades pel govern de Convergència i Unió que valia la pena potenciar de manera clara i explícita.

Aina Moll va néixer a Ciutadella de Menorca el 1930. És filla de Francesc de Borja Moll i llicendiada en Filologia romànica. Entre 1954 i 1961 va dirigir les col·leccions de l'Editorial Moll i col·laborà en la redacció dels dos darrers volums deDiccionari català-valencià balear.

Fou directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya entre el 1980 i el 1988. Mentre ocupava aquest càrrec es va aprovar la primera llei de Normalització Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el 1983. Va ser coordinadora d'àrea del II Congrés Internacional de la Llengua Catalana (1986).

És membre del Grup Català de Sociolingüística i va ser la coordinadora general de la Campanya de Normalització Lingüística de les Illes Balears. És membre emèrita de l'Institut d'Estudis Catalans, del qual va rebre el premi Marià Aguiló, i posseix la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. A més a més, va obtenir el premi Ramon Llull de la Comunitat de les Illes Balears en reconeixement de la seva tasca a favor de la llengua catalana a les Illes.

El Govern de les Illes Balears té una participació directa en el consorci que regeix l'Institut Ramon Llull i el mes de setembre es va designar l'escriptor Miquel Segura com a director adjunt de l'Institut.

Un dels principals reptes de l'entitat serà la promoció de la cultura i llengua catalanes a la Fira Internacional del Llibre de Mèxic del 2004, on la cultura convidada ha estat designada la convidada d'honor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris