nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

L'OMS adverteix de la perillositat de «la grip del pollastre» d'Àsia

La taxa de mortalitat del virus H5N1 és més alta que la SRAS

El portaveu de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Peter Cordingley, va advertir ahir que la «grip del pollastre», que estan sofrint diversos països asiàtics i que fins al moment ha provocat tres morts, pot ser més perillosa que la Síndrome Respiratòria Aguda Severa (SRAS).

Cordingley, que és portaveu de l'oficina regional de l'OMS a Manila, va explicar que si el virus H5N1 de la grip aviària, coneguda com «grip del pollastre», s'associa al virus de la grip comuna dels humans i es converteix en transmissible, podria ser potencialment més greu que la síndrome respiratòria aguda severa.

El president de la Societat Espanyola de Virologia (SEV), el doctor Rafael Fernández Muñoz, comparteix aquesta opinió, i també va manifestar els seus dubtes que el SRAS aconsegueixi superar la taxa de mortalitat d'aquesta malaltia. Durant el brot de 1997 la mortalitat va arribar al 30 per cent.

En relació amb les morts que se sospita que poden estar provocades pel virus H5N1 de la grip aviària a Vietnam aquesta setmana, el president de la SEV va expressar la seva esperança que es tracti només d'«un brot» del virus com el de 1997, i va advertir que si el virus dóna mostres d'haver-se adaptat millor a l'home que en aquella ocasió, seria necessari prendre mesures més contundents per prevenir una epidèmia.

De manera paral·lela ahi es va anunciar un avanç al tractament del SRAS. Investigadors de l'Industrial Technology Research Institute de Taiwan asseguren que les substàncies descobertes redueixen la producció del virus del SRAS en les experiències en laboratori atacant les proteïnes de reproducció.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris