nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

L'imam de Fuengirola, condemnat a presó per discriminació sexual

En el llibre «La dona i l'islam» explica com pegar sense deixar cicatrius

El jutjat Penal número 3 de Barcelona condemnà ahir a un any i tres mesos de presó i a una multa 2.160 euros l'imam de Fuengirola, Mohamed Kamal Mustafá, per un delicte de provocació a la violència per raó de sexe, que va cometre en escriure un llibre en el qual aconsellava com pegar a les dones sense deixar rastre.

Fonts judicials han apuntat que aquesta és la primera vegada a Espanya que s'aplica aquest delicte en un cas de discriminació sexual, encara que la sentència, feta pública ahir, no implica l'ingrés a presó del líder religiós musulmà, considerat un dels grans savis de l'Islam a Espanya.

L'acusat, que és imam a Espanya des de 1984, va publicar el 2000 el seu llibre La dona a l'islam, imprès a la casa del llibre àrab de Barcelona, i els exemplars del qual seran decomissats per ordre del jutge. Segons la sentència, un dels capítols del llibre parla de com ha de tractar l'home la dona «rebel» i posa com a exemple que, a l'hora de recórrer al càstig físic, «mai s'ha de pegar en una situació de fúria exacerbada, ni tan sols per evitar mals majors» i que «no s'han de copejar les parts sensibles del cos».

En aquesta línia, recomana copejar peus i mans «utilitzant una vara no massa gruixuda per no deixar cicatrius» i apunta que «els cops no han de ser forts i durs perquè la finalitat és fer patir psicològicament i no humiliar ni maltractar físicament».

Segons la sentència, tota l'obra «està precedida per un to de masclisme obsolet en alguns casos molt accentuat», que «vulnera obertament el principi d'igualtat consagrat per la Constitució, promovent conductes de discriminació per raó de sexe intolerables i penalment reprobables». Tot i això, durant el judici l'imam es proclamà un ferm defensor dels drets de les dones.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris