cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

33 obres entren al Baluard

Les peces seran distribuïdes pels espais interiors i exteriors de l'edifici

84804

Pérez-Jofre desembala una obra de Jean Arp.


Un total de trenta tres escultures procedents de la Col·lecció d'Art Serra han estat traslladades al museu del Baluard, que continua els preparatius per a la seva inauguració el pròxim dia 30 de gener. En general, la selecció de les obres arribades -12 pels exteriors i 21 pels interiors, fins al moment- s'ha basat en el criteri d'aconseguir una bona representació d'artistes internacionals. Les obres d'aquests artistes es posaran en diàleg amb els autors mallorquins mitjançant peces destacades de distintes tendències d'investigació escultòrica.

Noms de la talla de Richard Serra, present amb una escultura d'acer corten del 1985; Marino Marini, amb el bronze Grande Toro (1953); i Silence-Stille, una peça en bronze de Jean Arp datat entre el 1953 i el 1973, es distribuiran a les àmplies zones de terrasses i patis exteriors. En aquestes zones, i segons el criteri de selecció de les peces, compartiran espai amb les obres d'artistes locals.

L'escultura mallorquina estarà representada, entre d'altres, per obres com la d'Horacio Sapere, Poema, una escultura que utilitza com a material el ferro l'any 1996; Joan Riera Ferrari, amb l'escultura de ferro Món del 1988; Bess, una peça que mostra el treball més recent de Joan Bennàssar en bronze; o la composició de Teresa Matas Mirall Buit, una escultura treballada en acer corten.

Pel que fa a les 21 escultures que es distribuiran a l'interior de les sales que integren l'exposició inaugural, Es Baluard Any 0, es tracta d'obres que representen diferents estils i tendències. Des de peces que repassen les darreres tendències fins a una sèrie de bronzes molt interessants d'autors representatius de les avantguardes històriques.

Testimoniant aquestes darreres tendències es troba l'obra de l'artista Josep Maria Alcover, treballada amb plom antimoniós, i Maleta de pedra plena de pedra, l'escultura del 1996 a la qual Maicas utilitza com a materials la pedra mallorquina i el ferro, entre d'altres.

Per la seva banda, com a mostra del treball escultòric dels artistes d'avantguarda històrics figuren obres de Wilfredo Lam, una peça realitzada en bronze; Alexander Calder, una producció que l'artista signà l'any 1954; Giorgio de Chirico amb l'obra Cavalli Antichi que creà el 1969 amb bronze platejat; l'escultura Janus de Max Ernst del 1975 i en bronze; Femme assisse, una peça també en bronze que Picasso produí l'any 1945; La Parisienne de Man Ray; i Urà de Pablo Gargallo, entre d'altres artistes imprescindibles de la primera meitat del XX.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris