nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Es Baluard, un nou centre de referència per la promoció cultural de les Balears

Personalitats del món turístic i polític aporten les seves impressions sobre el museu

R.C./P.G.Palma.
Personalitats del món del turisme i de la política que han visitat el remodelat baluard de Sant Pere coincideixen a assegurar que serà un reclam excepcional per a Mallorca. Aquest recinte acull el museu d'art modern i contemporani, que serà inaugurat el pròxim divendres dia 30 pels reis d'Espanya.

El conseller de Turisme, Joan Flaquer, afirmà que «s'ha recuperat un espai emblemàtic i en el seu conjunt, m'ha agradat molt», i afegí que «Palma necessitava una infraestructura i oferta d'aquest tipus, una oferta turística qualificada i amb un alt valor afegit».

Juan Carlos Alia, Gerent de l'Ibatur, destacà que quedà «meravellat» de l'arquitectura del museu. Des del punt de vista promocional, considerà que «el museu serà una gran pantalla, d'aquí es podrà ampliar l'oferta de visitants a l'Illa i a Palma».

Eduardo Gamero, director general de Promoció de la Conselleria, posà en relleu que el projecte és «una meravella des del punt de vista arquitectònic. Serà un dels atractius culturals més important de l'illa i punt de referència per al turisme cultural i, sobretot, per al de cap de setmana».

El director general d'Ordenació, Josep Aloy, manifestà que s'ha fet «un treball funcional» des del punt de vista arquitectònic, perquè «s'ha recuperat un espai per a Palma amb una imprompta arquitectònica molt especial». Pel que fa a l'efecte sobre el turisme, digué que «serà un atractiu amb un valor afegit molt especial amb el qual Palma no comptava. Tenim un edifici emblemàtic que s'ha integrat perfectament a l'entorn i serà un dels museus de referència nacional». El museu s'incorporarà a les visites culturals que s'estan fent a Palma.

El cap de gabinet de la Conselleria de Turisme, Francesc Salas, destacà que s'ha fet «una gran feina per la recuperació d'un espai emblemàtic com Es Baluard per reconvertir-lo en un lloc per a ús i gaudi dels veïnats de Palma, les Illes i els visitants». Així mateix, considerà que «s'ha obert una altra finestra a la mar» i que aquest museu suposa «dotar Palma d'una oferta cultural de qualitat immillorable ja que dignificarà la riquesa cultural existent en aquesta illa. Estic molt orgullós d'aquest museu», digué.

Jaime Puig de la Bellacasa, director general de Comunicació i Relacions Institucionals de Sol Meliá, destacà tant l'enllumenat com el disseny, i com s'han concebut els espais. «Des del punt de vista arquitectònic l'obra és perfecta. Una vegada s'hagi inaugurat servirà per incentivar el turisme cultural a Palma».

L'eurodiputada Mónica Ridruejo destacà que «m'agradà molt la idea de fer un museu a un lloc d'un alt valor històric que estava infravalorat. Serà un buc insígnia al qual se sumaran molts vessants: la construcció moderna i la històrica, la cultura, l'oci i la vida diària de Palma. Si la ciutat ja té una gran història, rep molta gent... l'obertura del museu pot significar un atractiu més».

Sobre el projecte arquitectònic, l'eurodiputada considerà que «la reforma a què ha estat sotmès l'antic Baluard és ideal. L'Aljub és a més un espai privilegiat, és fascinant, molt versàtil per poder acollir diferents activitats. Les terrasses tenen unes vistes excepcionals».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris