nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

La VII Mostra de Cinema i Vídeo de Palma ret homenatge a Villaronga

En el certamen participaran 50 directors de l'Estat i internacionals

M.CAMPOMAR.Palma.
La Mostra de Cinema i Vídeo de Palma comença demà la seva setena edició, avalada pel reconeixement unànime de la crítica i pel gran nombre de guardons i premis que els participants de les anteriors edicions han aconseguit en diferents certàmens estatals i internacionals.

L'edició d'enguany, que comptarà amb 50 participants, arrancarà amb una vetlada dedicada als autors professionals de les Illes, en la qual es projectarà una selecció de vuit curtmetratges. La segona jornada acollirà la Nit de Cinema Independent, que oferirà produccions tant d'autors de l'Estat com internacionals, a més de la projecció del llargmetratge Moby Dick, de David Fernández i Jordi Vera, que ja va participar en la darrera edició del Festival de Cinema Independent de Barcelona. El tercer dia s'estrenaran els curtmetratges dels projectes finals del Màster d'Animació de la UIB i els premiats en el certamen Art Jove 2003.

El grup mallorquí Peor Imposible també tindrà el seu lloc a la VII Mostra de Cinema i Vídeo de Palma. A la secció dedicada als documentals i filmacions històriques, la mostra oferirà la projecció de quatre dels seus videoclips realitzats als anys vuitanta. Per la seva banda, el pintor mallorquí Miquel Barceló també hi serà present amb dues projeccions sobre la seva vida i la seva obra: Cúpula del mercat de les flors i Riu Níger.

Com a colofó de la mostra, es durà a terme un acte de reconeixement a la trajectòria cinematogràfica del director mallorquí Agustí Villaronga, al qual assistirà el director de la Filmoteca Espanyola, José María Prado, i els actors Simó Andreu i Marisa Paredes.

A més de l'entrega d'una placa de reconeixement a la seva tasca cinematogràfica, l'acte consistirà en la projecció d'Aro Tolbukhin. En la mente del asesino, una pel·lícula coproduïda per Espanya i Mèxic, amb la qual el director mallorquí està prenominat als Oscar de Hollywood.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris