cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

«El senyor dels anells», camí dels Oscar

La pel·lícula de Peter Jackson arrasà la nit de dissabte en els premis de la crítica, els primers de l'any

La pel·lícula El Senyor dels Anells: La tornada del Rei va triomfar dissabte a la nit en els premis de la Crítica, un guardó anual que es va lliurar a Los Angeles per novena vegada, fet que podria ser un indici del que ocorrerà el febrer amb els premis dels Oscar. La darrera part de la trilogia del reverenciat clàssic de J.R.R. Tolkien va ser premiada com a millor pel·lícula, millor actuació de conjunt, millor director (per a Peter Jackson) i millor compositor (per al músic Howard Shore). Els premis de la Crítica van ser votats per la Broadcast Film Critics Association.

El final de la trilogia va trencar el rècord de cinc dies d'exhibició -de 105 milions de dòlars- que ostentava La Guerra de les Galàxies: Episodi I, des de maig de 1999.

A Hollywood no hi ha res escrit, però si existeix una tendència clara quan s'apropa l'anunci de les candidatures a l'Oscar és que el tercer lliurament de El senyor dels anells està més a prop d'arribar al tron.

Quan falten poc més de dues setmanes per al 27 de gener, dia en el qual l'anunci de les candidatures a l'Oscar farà matinar la indústria del cine, El retorn del rei, tercer i últim lliurament d'aquesta èpica escrita per J.R.R. Tolkien, sembla tenir assegurat el seu lloc.

Així ho corrobora la seva presència en moltes de les llistes difoses, ja sigui dels films més populars entre públic i crítica, com d'alguns dels premis aconseguits en les últimes setmanes.

Complementen aquesta idea candidatures com les aconseguides als Globus d'Or, per tercer any consecutiu, una fita en la història d'aquests premis, o als guardons del Gremi de Productors.

Encara així, la candidatura almenys sembla assegurada i, si com molts pensen, «El retorn del rei triomfa als Globus d'Or el 25 de gener, això segellaria el seu triomf als Oscar.

Almenys així ha estat en nou dels deu guanyadors de l'última dècada, on ambdós premis han coincidit.

Molt més assegurat sembla el guardó per a Peter Jackson, director de la trilogia que repeteix per tercer any consecutiu la seva candidatura al premi del Sindicat de Directors.

Un altre títol que sembla tenir les mateixes garanties a l'Oscar és Mystic River, la més recent pel·lícula dirigida per Clint Eastwood i probablement la que millors crítiques ha rebut.

Al costat d'ella també sembla segura la candidatura per a Sean Penn, el seu protagonista, aspirant al Globus d'Or com a millor actor i guanyador de l'enquesta popular feta per la revista Variety entre la gent del gremi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris