nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

L'Orquestra Simfònica de Balears homenatjarà el compositor Dvorák

El concert familiar pretén apropar tothom a la música simfònica


Amb música de Txaikovski, Brahms i Dvorák l'Orquestra Simfònica de Balears, Ciutat de Palma, oferirà demà un concert familiar, al Teatre Municipal Xesc Forteza, a les 12 del migdia. Edmon Colomer, que n'és el director artístic i titular, explica que l'elecció d'aquests compositors es basa en l'accessibilitat per al gran públic de copsar la música simfònica a través de les seves peces.

Per Colomer, «el concert pretén ser una introducció a la música simfònica -per això l'anomenam familiar- i un homenatge al compositor txec Dvorák, ja que enguany és el centenari de la seva mort». Tanmateix, s'ha dividit el concert en quatre parts, en què es tocaran dues peces del compositor rus Txaikovski, inici i tancament, unes danses hongareses de Brahms i una dansa eslava d'Antonin Dvorák. Abans de cada peça, Colomer farà uns comentaris musicals, «és bo relacionar la part musical amb el context historicosocial» afegeix.

El compositor romàntic Txaikovski és el punt d'inici i d'arribada. «Iniciarem amb la polonesa Evgen Oneguin i acabarem amb la suite número 1 de El Trencanous, coneguda per les seves danses com la danse russe Trépak o el Vals de les Fleurs» matisa Colomer.

Però l'eix principal del concert és Antonin Dvorák, a qui li retran homenatge tocant la seva Dansa Eslava núm.8 Op.46 i les Danses hongareses núm.17 i 21 de Brahms escrites per Dvorák, la figura més representativa de l'escola nacional txeca. A les seves primeres obres trobam una forta influència de Shubert i Beethoven.

D'altra banda, l'austríac Brahms és un dels compositors més importants del segle XIX. La seva obra combina el millor dels estils clàssic i romàntic i abraça tot tipus de música, a excepció de l'òpera.

Per Colomer, la missió d'una orquestra simfònica és «mostrar com és una societat i alhora apropar la música al gran públic, moltes vegades combinant la música amb d'altres disciplines artístiques com el ballet, així la música no esdevé tan culta i elitista».

Segons el seu director, la Simfònica de Balears, ha agafat una bona experiència en aquests desset anys de vida, però «pot anar molt més lluny». La simfònica està composta per 75 músics, però eventualment pot arribar a 100.

Edmon Colomer, director de la Simfònica de Balears des de la temporada 2002-2003, és un dels directors més eclèctics i respectats pel públic i per la crítica, en la seva tasca com a director d'òpera, ballet i com a impulsor de projectes simfònics innovadors.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris