cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Sa Pobla es comença a encendre amb les gloses de Serra i Font

S'inicien així els actes de les festes de Sant Antoni 2004

JUANJO ROIG.Sa Pobla.
No semblava que fos la seva estrena com a batle en els actes de les festes de Sant Antoni 2004 a sa Pobla. Antoni Serra Xineta fou el principal cantador de gloses en el sopar de presentació de la gran festa poblera i, amb el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, oferí als convidats una collita de gloses pròpies amb referències a l'actualitat política, al caràcter pobler i als sempre recorrents assumptes eròtics i coents.

Després del Parlament Pòrtic d'Alexandre Ballester, que va donar inici a les festes de Sant Antoni, es presentà el cartell d'aquesta edició. Es tracta d'un Dimoni «molt mediterrani», segons paraules del batle, que ha creat per a l'ocasió el pintor pollencí Joan Bennàssar. L'artista explicà que quan el batle li va proposar realitzar el cartell, va veure la feina amb moltes dificultats, però assegurà que després de revisar la col·lecció dels cartells anteriors va entendre aviat el seu sentit, i per això el Dimoni d'enguany té una aparença «amable».

L'acte també comptà amb la presència de l'actor Simó Andreu, que en aquestes dades rebrà un homenatge en el seu poble amb la celebració d'un cicle de projeccions d'algunes de les seves pel·lícules.

Les càmeres de televisió i les gravadores pogueren recollir algunes de les gloses que Antoni Serra i Jaume Font crearen per a l'ocasió, però n'hi va haver algunes altres més compromeses i personals que quedaren per a la intimitat del sopar. Aquestes són algunes de les cançons del duet format per Serra i Font:

«Tenim un batle valent/ fa cent quilos i és feiner/ i està avui content/ entregant-se als poblers».

«En Simó és un artista/ que es diu Andreu i Trobat/ i hem preparat una llista/ des cine que ell ha rodat».

«Totes ses morques d'en Matas/ no bastarien per tapar/ sa brutor que deixà es Pacte/ en quatre anys de governar».

«N'Antich mos predicava/ jo a Madrid no vull anar/ i a tothom li explicava/ a Balears vull governar».

«Sa temptació d'un bon pobler/ és estimar en el Dimoni/ estar bé amb Sant Antoni/ i ser amic d'en Ballester».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris