lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

La batlessa Cirer crida la ciutadania a bolcar-se en les festes de Sant Sebastià

Comptaran amb un pressupost total de 600.000 euros i es faran més de 200 activitats


Els primers dimonis que es varen deixar veure a Palma amb motiu de les festes de Sant Sebastià tenien moltes de ganes de bulla. La batlessa Cirer també i per això la presentació de les festes va ser ben original i diferent. L'escenari escollit va ser la plaça Major, on el grup Honey va fer algunes versions de temes ben ballables, que varen sorprendre els ciutadans i també els mitjans de comunicació convocats per la batlessa.

Després va arribar el torn dels dimonis i els seus focs i fums, amb una petita traca final inclosa. Cirer va estar ben simpàtica amb ells, però es veu que això de les traques no l'acaba d'entusiasmar, perquè amb la pirotècnia va marxar de cap a l'interior de l'envelat des d'on es presentaren els actes de les festes.

Cirer no estava sola en aquest primer gran combat amb la ciutadania, en aquesta primera gran prova de foc del seu mandat, el primer Sant Sebastià. Els regidors Rogelio Araújo (Cultura), Maria José Frau (Dinamització Ciutadana) i Rafa Duran (Joventut i Esports) varen flanquejar la primera vara per anunciar les més de 200 activitats que es faran a Palma des de dissabte fins a gairebé el final de mes. El preu serà de prop de 600.000 euros, un pressupost que inclou tant les actuacions com el cost del personal i la utilització de les diferents infraestructures ciutadanes.

La batlessa Cirer va explicar que «en tot moment la nostra intenció ha estat fer unes festes de Sant Sebastià per a tothom, i per això hem fet una programació que jo crec que serà a gust de tothom». Cirer va dir que «està molt bé que els ciutadans es desplacin i vagin de cap a dins de la ciutat, però també el que volem és que les festes es puguin viure a molts dels barris de la ciutat, i per això mateix hi haurà activitats a cinquanta barriades de Palma, destacant especialment els foguerons i les torrades».

En aquest sentit, Cirer va voler fer una crida a la ciutadania perquè participi a les festes «a despit de la meteorologia, per tal de fer que aquest sigui un gran Sant Sebastià». Les festes començaran el proper dissabte dematí amb la desfilada prèvia del pregó, que se celebrarà a les dotze del matí i que tindrà com a protagonista essencial el bon humor d'Agustín El Casta.

Una de les grans novetats d'enguany ha estat l'edició de camisetes per als ciutadans de Palma, que seran repartides el proper dia 20 durant la celebració de la diada ciclista de Sant Sebastià.

La regidora Maria José Frau va explicar que «el més important de tot és que es tracta d'un programa obert als ciutadans, un acte obert a tothom amb actuacions molt espectaculars i actes tradicionals com la desfilada del pregó o la trobada dels gegants». Per la seva banda, el regidor de Joventut i Esports va explicar que «nosaltres també hem organitzat nombroses activitats esportives i de joventut per tal d'entretenir totes les persones. Entre les activitats més destacades, hi ha les curses d'escalextric».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris