cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Els contes de terror de Poe arriben al teatre de la mà de Dagoll Dagom

Un musical que recull els sis relats més coneguts de l'escriptor

M.CAMPOMAR.Palma.
Després de gairebé un any de gira per tot l'Estat, la companyia Dagoll Dagom arriba a Mallorca amb el seu darrer espectacle teatral, Poe. Un muntatge que gira entorn a l'obra d'un dels grans escriptors de la narrativa fantàstica del segle XIX, el nord-americà Edgar Allan Poe.

Durant els trenta anys que Dagoll Dagom du fent musicals mai havien duit a l'escenari un espectacle de terror. Joan Lluís Bozzo, director de la companyia, assegura que «és un espectacle sorprenent, perquè al teatre no se sol posar en escena la por, l'angoixa i la intriga. Normalment el teatre ens ofereix humor i drama».

Dagoll Dagom es va inspirar en els sis relats més coneguts de l'escriptor nord-americà per articular un musical en el qual, segons el mateix director, es reflecteix molt bé el pensament de Poe. Bozzo per explicar-ho evoca les paraules de Poe: «el més dramàtic que passa a la vida és la mort. El més bonic, és una dona jove bella. I el més dramàtic i bell a la vegada és la mort d'una dona bella».

Les visions terrorífiques de l'escriptor conflueixen a la obra amb el romanticisme de la història d'amor que interprenten els dos personatges principals. Rosa Galindo, al paper de «Madeline» representa la part tenebrosa de la trama, però a la vegada el seu personatge està carregat d'un gran poder de seducció. Per la seva part, Sergi Albert representa la llum dins un món obscur i espiritual. En el seu paper de «Nicholas», l'actor exposa l'enfrontament entre el món científic i les forces del misteri que envolten la mort.

A més d'introduir el gènere del terror al teatre, el muntatge de Dagoll Dagom suposa una altra innovació dins el món dels musicals. «Poe no té res a veure amb el musical americà, obre un nou patró amb el qual volem fugir de l'esquema clàssic de cançó-escena. Al nostre espectacle no es reconeix quan comença una cançó i acaba l'altra, és un gran tema que va evolucionant dins un fluix musical, que no té res a veure amb les cançons comercials aferradisses», explica Bozzo.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris