cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

La pressió atmosfèrica a bord de l'«Estació Espacial» s'estabilitza

Els tripulants continuen investigant la causa de la disminució

El Centre de Control de Vols Espacials (CCVE) de Rússia informà ahir que la pressió atmosfèrica a l'Estació Espacial Internaciona ha cessat. «La pressió a bord s'ha estabilitzat», afirmà un portaveu de l'organisme esmentat. Dimarts el CCVE informava que l'1 de gener la pressió atmosfèrica de la ISS començà a disminuir dos mil·límetres de mercuri (mm Hg) cada dia. En cinc dies baixà 9 mm Hg.

La disminució registrada a bord de la ISS, que arribà a ser de 715 mm Hg, no ha comportat gens de perill per als tripulants de l'estació, el nordamericà Michael Foale i el rus Alexandr Kaleri. Segons el CCVE, la pressió atmosfèrica es considera normal quan oscil·la entre 610 i 800 mm Hg. El portaveu va afegir que els especialistes russos i els nord-americans encara investiguen la causa de la davallada esmentada. Aquesta podria haver estat per un defecte en el tancament d'una escotilla o bé per una errada del sistema de ventilació.

D'altra banda, el Centre de Control de Vols Espacials informà ahir que els cosmonautes continuen els preparatius per apujar fins a 2'5 quilòmetres l'altura de l'òrbita de la ISS. Serà a través de la ignició dels propulsors de la nau Progress M-48, ara mateix adossada al giny espacial.

La maniobra, que preveu elevar l'alçada de l'Estació Espacial Internaciona fins a 392 quilòmetres, té com a objectiu preparar les condicions per a l'acoblament de la nau de càrrega Progress M1-12. Aquesta arribarà a la plataforma espacial a final de gener.

El llançament de la Progress M1-12, que du aigua, oxigen, combustible, rebost i equips per als cosmonautes, és previst per al 29 de gener des del cosmòdrom de Baikonur, de la República del Kazakhstan, a l'Àsia central.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris