cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

La Nasa ha de retardar l'exploració marciana per «problemes menors»

El tot-terreny 'Spirit' té dificultats per sortit del cràter on va aterrar

Problemes menors han obligat els responsables de la Nasa a retardar la primera exploració marciana del vehicle tot-terreny Spirit, segons varen informar ahir oficialment. La missió principal de l'Spirit, que ha començat a transmetre fotografies del Planeta Vermell, és determinar a través de l'examen de pols i roques si existeix o hi va haver aigua a Mart.

Les autoritats de l'Administració Nacional d'Aeronàutica i de l'Espai (Nasa) havien dit a començaments d'aquesta setmana que l'exploració podria iniciar-se dilluns, però aquesta s'ha ajornat per un temps indeterminat a causa de «problemes menors» en una antena i a les bosses d'aire que van esmorteir l'impacte de la nau sobre la superfície marciana el dissabte passat, i que després van bloquejar la sortida del robot del cràter on havia aterrat.

Segons Art Thompson, expert de la missió de l'Spirit, és possible que la solució d'aquests problemes es torbi més d'una setmana. Thompson va afegir que el problema de les bosses d'aire no és de major importància, però l'equip que controla la missió al Planeta Vermell desitja actuar amb la major cautela possible.

Spirit és el quart vehicle robotitzat que ha aconseguit aterrar amb èxit a la superfície de Mart, després dels passos donats pels exploradors als anys setanta i la missió dePathfinder el 1997.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris