lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

Un forense afirma que Diana no estava embarassada quan morí

John Burns, metge de la Casa Reial britànica, presencià l'autòpsia

El doctor John Burton, metge forense de la Casa Reial Britànica, titllà ahir de «falsos» els rumors que afirmen que Diana de Gal·les estava embarassada en el moment de la seva mort. En declaracions publicades ahir pel diari conservador The Times, assegurà que ell va poder veure l'úter de la princesa després de la seva mort. «Jo hi era present quan va ser examinada. Ella no estava embarassada, és que no ho estava», ha asseverar.

Burton, que va ser una de les dues persones presents en l'autòpsia de la princesa, declarà que «Diana només havia conegut Dodi sis setmanes abans, si s'hagués quedat embarassada la primera vegada que el va veure, el nadó hauria tingut com a màxim sis setmanes», va afirmar, restant així credibilitat a les persones que van dir, aquell mateix estiu, que en algunes fotos s'apreciava l'embaràs de la princesa.

Aquestes declaracions del forense de la Casa Reial britànica es produeixen després que una persona que es trobava present en l'autòpsia realitzada a França asseguràs a un periodista que Diana de Gal·les estava esperant un fill.

Aquesta sospita podria també formar part de la investigació iniciada pel jutge Michael Burgess. Burgess ordenà ahir que la Policia investigui les circumstàncies que van envoltar la mort de la princesa de Gal·les, la qual va morir al costat del seu company sentimental, Dodi Al-Fayed, l'agost de 1997, en un accident de cotxe a París. La investigació del jutge sobre les seves morts va començar ahir però les audiències no començaran fins el 2005, quan el jutge Burgess disposi de les conclusions de les indagacions policíaques.

La premsa popular britànica afirmà ahir que el príncep Carles pot ser interrogat per la Policia en relació a les conjectures que podria haver planejat matar la seva exesposa. El diari The Daily Mirror anomenà dimarts passat al príncep de Gal·les com la persona que Diana sospitava que podia haver planejat el seu assassinat.

Segons una carta de la princesa en poder del seu exmajordom Paul Burrell, publicada aDaily Mirror, Lady Di expressava la seva por que Carles preparés un accident en el seu cotxe. Diana i el seu estimat Dodi Al Fayed van morir quan el Mercedes en el qual viatjaven s'estavellà contra una columna en el Pont d'Alma, a París.

La mort de Diana ha alimentat nombroses teories però fins ara, les investigacions a França conclouen que l'accident ocorregué perquè el xòfer Henri Paul, que també morí, conduïa a alta velocitat i sota els efectes de l'alcohol. Segons el pare de Dodi, el milionari egipci Mohamed Al Fayed, la parella fou assassinada pels serveis secrets britànics.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris