nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Les terrasses d'Es Baluard, un balcó amb vistes d'excepció sobre la ciutat

L'entorn històric de Palma acompanyarà tots els visitants que passegin pel nou centre

M.DÍAZ. Palma.
Una nova perspectiva de Palma. Això és el que es trobaran els visitants del museu Es Baluard quan passin pels tres mil metres amb vistes que ofereix el nou edifici. Des de dalt, recorrent el perímetre de la murada renaixentista, i des de la gran esplanada que dóna al passeig marítim, Ciutat s'obrirà davant dels seus ulls pels quatre costats. Les vistes es converteixen així en un valor afegit a la bellesa de l'edifici i a les obres d'art que s'exposaran a l'interior i exterior.

Un recorregut pel Baluard de Sant Pere dóna idea clara de la importància estratègica de la seva situació respecte a la defensa de la ciutat. Si ens situam davant la badia podrem gaudir del tràfec dels ports pesquer, recreatiu i industrial de la mateixa manera que els militars que defensaven el fort controlaven totes les entrades per mar.

A la dreta, alçant la vista, el bosc de Bellver i el Castell ens informen del passat històric i de com ha anat creixent Palma. Els molins d'es Jonquet s'alcen entre construccions del segle XX, immobles d'habitatges, edificis amb encant, sa Llonja, l'Auditòrium. I just als peus del Baluard, sa Riera, sa Feixina, el passeig Mallorca...Si continuam davant la badia, a la nostra esquerra, la Seu, les seves torres, rosassa del Portal Major i arcbotants. I es veu tan propera que gairebé pot tocar-se. I en aquesta mateixa direcció la vista assoleix fins i tot l'extrem de la badia ja al Migjorn.

Si donam l'esquena al mar i miram a la ciutat antiga les espadanyes de les esglésies del centre antic es destaquen entre edificis i cases senyorials del gòtic i barroc. Per aquest costat, també als peus de la murada, la plaça de Santa Catalina i el barri del Puig de Sant Pere són els veïns físics més directes d'Es Baluard.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris