cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Els Reis dugueren regals per a tots

Milers d'infants sortiren a saludar ses Majestats d'Orient, que enguany arribaren molt carregats de regals

66458

Els tres Reis d'Orient passejaren pels carrers més cèntrics de Palma.

M.CAMPOMAR.Palma.
Després d'un llarg viatge des de les terres més llunyanes d'Orient, els Reis Mags arribaren ahir a Palma amb les seves saques plenes de regals i d'il·lusió per a tots els nins mallorquins. Quan faltaven cinc minuts per les set del vespre l'espectacle pirotècnic al moll Vell de Palma anunciava l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar per complir amb la seva cita anual. Els infants s'animaven uns als altres cridant «ja arriben, ja arriben!». I així fou. Els tres Reis Mags baixaren del seu vaixell per muntar en els seus camells màgics i iniciar la cavalcada. Cadascun anava acompanyat pel seu propi seguici de patges i per una comitiva de 25 persones.

La Policia Muntada obria la desfilada, la seguiren la Banda de Música de Palma, els Tamborers, els Gegants de la Sala i el grup de xeremiers de l'Escola Municipal que, amb la seva música, guiaren ses Majestats en el seu recorregut. Al seu pas, els Reis deixaren l'estel de la il·lusió reflectit als rostres del petits, que s'afanaven per agafar els caramels que la comitiva reial anava llançant. En total repartiren una pluja de 7 tones de llepolies.

Acompanyant el seguici reial un total de desset carrosses temàtiques i quatre carruatges plens de regals, amb les seves respectives comparses i grups d'animació, completaven la cavalcada, que enguany es desenvolupà sota el fil argumental del meravellós món de les fades. Les primeres vuit carrosses portaren els nins i grans a un món de fantasia i color presidit pel carruatge de les fades de les flames, seguida de les carrosses de les fades de la llum, del vent, de les tempestes i les neus, dels mars, de les aigües, dels arbres i de les flors.

Després de la il·lusió despertada pel món de les fades, la desfilada va continuar amb la tradicional carrossa de l'estrella, el símbol clàssic de Nadal, que a més serveia de guia als Reis Mags en el seu camí; la carrossa del portal de Betlem, que enguany va tenir una marcada estètica mallorquina, i la bústia reial, amb totes les cartes rebudes pels Reis Mags. «Mamà, allà és la meva carta!» exclamava una petita al pas de la bústia reial que va aparèixer suspesa damunt una gran catifa màgica. En ella hi havia un personatge prou conegut de tots els infants, el mico Guay d'M7, que ahir s'assegurà bé que no se perdés cap carta. La televisió local retransmeté en directe la colcada.

Tot seguit apareixien les tres personalitats més esperades: els Reis d'Orient. El punt central de la desfilada tigué lloc a Cort. Devers les 19.30 hores arribaren a la plaça, on la batlessa de Palma, Catalina Cirer, els esperava per convidar-los a pujar al balcó i saludar. Després de donar-li la benvinguda, la batlessa els desitjà que no se cansassin molt per poder entregar els regals a les llars de la ciutat, al qual varen respondre que «això estava fet».

Fou a la plaça de Cort on es va congregar un major nombre de públic. Des de primera hora de l'horabaixa es va reunir una gernació per gaudir, primer d'una programació infantil, i després per poder seguir amb tot detall el recorregut de la cavalcada gràcies a una pantalla gegant de televisió que es va instal·lar a la plaça. Una vegada els Reis d'Orient saludaren des de la balconada de l'Ajuntament, continuaren el recorregut fins a la porta de Santa Catalina, seguits per les carrosses de personatges com Pinotxo, Mowgli, Baloo i la resta de personatges del Llibre de la Selva, Mortadelo i Filemón i el lladre més famós dels set mars, Simbad. Posant fi a la vistosa cavalcada desfilava la carrossa de l'infern, amb uns simpàtics i estruendosos dimonis, i els quatre carruatges plens de regals que després els Reis es van afanyar a repartir per les cases.

Val a dir que enguany els reis guardaven molta similitud amb veïnats de Palma. Així el rei Melcior s'assemblava molt al conegut periodista Carlos Duran, mentre que el rei Gaspar era família de Miquel Sagrera i en Baltasar, un besavi de Faye.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris