cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

«Costa més fer un tema comercial que un arranjament instrumental»

El mallorquí Daniel Ambrojo compon gran part dels senzills d'OT

NURIA ABAD.Palma.
Encara que treballa a l'ombra, la seva música és àmpliament coneguda per tots. Les seves melodies i lletres sonen en ràdios i televisions, sobretot de la mà dels participants d'Operación Triunfo. Qui no ha sentit la cançó Besa mi pie de Natalia? Loca por ella d'Alex? O Ya no quiero sufrir de Cristie? O Es por ti d'Elena Gadel? Doncs totes comparteixen la mateixa firma, la del compositor mallorquí Daniel Ambrojo.

Ja fa dos anys que treballa per a Vale Music a través de la multinacional Clippers. Però aquest no és el seu únic èxit professional. Ha realitzat nombroses produccions per als coneguts «Disc Estrella», tan publicitats en els mass media, com també per a grups amb repercussió estatal, com Agüita Salá i Miguel Sáez; i internacional, com Loona. Així mateix ha col·laborat amb artistes de Mallorca com Azuquita, Marisa Rojas o Enredados, formació en la qual toca el teclat i amb la qual ha obtingut grans èxits. No s'ha d'oblidar que els seus començaments foren a una coneguda banda local ja desapareguda, Arena, i el seu aprenentatge com a productor es va forjar als Estudis Swing, de Joan Bibiloni, al costat de Toni Pastor.

L'any 2004 es presenta per a Dani Ambrojo ple de projectes. Està component diversos temes per als participants més consolidats d'aquella primera Operación Triunfo. Afirma que el seu vincle amb aquest programa li ha donat l'oportunitat d'introduir-se en la indústria musical i realitzar treballs interessants, encara que afegeix que el que realment li agradaria fer són «bandes sonores instrumentals».

Reconeix que té «facilitat per produir melodies enganxoses i megacomercials», una cosa de la qual se sent orgullós. «Crear aquest tipus de cançons és més difícil que fer un arranjament instrumental. En la música comercial només pots utilitzar quatre acords i, amb tan poc marge, has d'aconseguir que soni diferent».

Sobre el panorama musical illenc, diu que «té difícil solució». D'una banda, «hi ha molts grups». Per l'altra, afegeix que «les discogràfiques estatals no donen suport als grups d'aquí». No creu que això es degui que a Mallorca no hi hagi qualitat: tot el contrari, «hi ha moltes idees interessants». Tanmateix, admet que «la mobilitat és un handicap», a més de «la falta d'ajuda d'institucions i empreses». També en culpa el públic: «Sembla que quan un grup és local la gent el discrimina». Així, apunta que «un possible recurs podria ser la convocatòria de més concursos com el Pop Rock» i ajudes per enregistrar els discs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris