cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

La premsa britànica diu que Es Baluard potencia l'Illa com a destinació cultural

L'agència de notícies més important del Regne Unit distribueix informació del museu

72732

Vista parcial de la instal·lació de Rebecca Horn amb la qual s'inaugurarà la sala de l'aljub.

M.D./H.C.Palma.
La premsa anglesa ha difós aquests dies informacions en les quals assenyalen Mallorca com a destinació turística cultural, amb l'art i el museu Es Baluard com a protagonistes. El corresponsal de viatges de l'agència Press Association (PA), la més important del país, Peter Woodman, comença l'any parlant de la pròxima obertura d'Es Baluard i ressaltant que «el rei i la reina d'Espanya l'inauguraran oficialment aquest mes».

Els diaris britànics han recollit el text de Woodman, que es pot veure també per internet. Per exemple, a la pàgina web news.scotsman.com, del diari escocès de major tiratge, The Scotsman, la notícia sobre l'Illa es titula «Majorca gets cultural upggrade», que podem traduir com («Mallorca aconsegueix un augment cultural») referint-se a Es Baluard.

La notícia destaca la situació de l'edifici «al centre de Palma, al costat de la murada antiga restaurada recentment». I afegeix que els britànics que gaudeixen del sol a la nostra Illa hi trobaran, a partir de febrer, un nou al·licient que ha estat posat en marxa, diuen, per les autoritats turístiques.

Mallorca, la destinació «més visitada de l'estranger» pels anglesos, és entesa, amb aquesta nova infraestructura cultural, com alguna cosa més que sol i platja perquè, al costat de l'art, s'informa els britànics que l'Illa prepara les temporades de «ballet i òpera».

«La destinació turística més popular dels britànics», finalitza Woodman, va dedicar una «enorme cobertura mediàtica» a la reunió de l'ABTA, l'associació d'agències de viatges britàniques que va tenir lloc a Palma per novembre. Que notícies com l'obertura d'Es Baluard es difonguin fora de l'Estat espanyol significa que les iniciatives de qualitat, com el nou museu públic d'Art Modern i Contemporani, sumen punts perquè aquesta terra es converteixi en una cosa més que un lloc on torrar-se i beure cervesa.

Com ja s'ha anat publicant, el museu s'inaugura amb l'exposició Es Baluard any 0, un recorregut per l'art del segle XX a través de la pròpia col·lecció del centre, integrada majoritàriament per obres de la Col·lecció d'Art Serra i amb aportacions de Govern, CIM i Cort. Però, a més, l'aljub s'estrena amb la instal·lació de Rebecca Horn titulada Light imprisoned in the belly of the whale (Llum atrapada al ventre de la balena), creada a base de llum i sons que es projecten per l'espai.

D'altra banda, el Consell aprovà ahir la cessió d'obres del seu fons al museu. S'hi inclouen quadres d'Anckerman, Blanes Viale, Fuster Valiente, Junyer Vidal, De Labra Suzo, Montaner de Sureda, Puget Viñas, Médard Verburgh i Fuster Bonnín.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris