algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

Moll editarà un volum amb les rondalles musicades per Bibiloni

Enguany també sortirà un segon disc amb altres dotze contes

JOANA NICOLAU.Palma.
Els músics de Mallorca es reunien a començaments de l'any passat per posar veu en un disc a les Rondalles Mallorquines. La iniciativa estava impulsada per Joan Bibiloni i en aquest hi prenien part Tomeu Penya, Guillem Sansó, Juanjo Tur, Maria Pinya, Pep Miquel Camps, Agustí Baró, Roger Pascual, Marisa Rojas... El resultat fou el trebalAixò era i no era.

Ara, l'editorial Moll està predisposada a fer la seva contribució al projecte. Joan Bibiloni i Francesc Moll tenen previst editar enguany un volum amb el text íntegre de les dotze rondalles que s'inclouen a aquest primer disc per contribuir a la difusió d'aquestes narracions. Entre elles hi havia Na Magraneta, Sa jaia Xaloc i sa jaia Bigalot, En Joanet de l'Onso o En Pere Gri.

Bibiloni explicà que el disc ha tingut una excel·lent acollida. «El presentàvem per les fires dels pobles i els infants ens cantaven les adaptacions que hi incloíem. Ara, amb un volum on s'hi pugui trobar el text íntegre de les dotze rondalles musicades, els infants podran aprofundir en les narracions. A més, també crearem un CD amb què els infants puguin cantar els temes, com en un caraoque. La intenció que els infants facin seves aquest llegat tan nostre».

Joan Bibiloni també prepara el segon treball discogràfic amb una nova selecció de dotze noves rondalles. En ell i haurà La flor romania, En Toni Garriguel·lo, Estel d'Or, Es ciurons que tornaren minyons, Sa filla del Sol i la Lluna... Per dur-lo endavant, a través de la seva productora, Satie Produccions, conta altra vegada amb el mateix equip. D'entre ells, és essencial la feina que fa Guillem Sansó.

La idea de musicar les rondalles fou seva, i ell és l'encarregat de fer l'adaptació dels texts i Bibiloni amb Juanjo Tur els hi han posat la música. En concret, la idea sorgí arran de l'èxit aconseguit per una adaptació que realitzà «de Sa Rondalla d'en Vit per a un espectacle de titelles». Aquest segon volum està previst que surti enguany amb el qual, a més de donar a conèixer un poc més el recull fet per mossèn Alcover, també es contribueix a pal·liar la mancança de música infantil que hi ha a la tradició mallorquina.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris