algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Racons de la via Làctia podrien donar lloc a vida

S'ha trobat una zona concreta en què hi pot haver les condicions

Diversos astrònoms australians han descobert una zona concreta de la via Làctia, perceptible a simple vista i sense que calgui instruments des de la Terra, en què es podrien donar les condicions per acollir vida extraterrestre.

«La nostra galàxia de la via Làctia està formada per centenars de milers de milions d'estrelles, però fins fa poc temps els astrònoms només podien intuir unes quantes que d'entre elles eren prou hospitalàries com per desenvolupar una forma de vida», digué en un comunicat el professor Charles Lineweaver, de la Universitat de Nova Gal·les del Sud.

«El que nosaltres hem fet per primera vegada és quantificar on hi ha la probabilitat més alta que hi pugui haver una vida complexa», va afegir. En un article publicat per la revista Science, Lineweaver i dos investigadors més de la Universitat de Swinburne expliquen que centenars d'estrelles amb capacitat per acollir alguna forma de vida són perceptibles a simple vista des de la Terra.

«Milers de milions d'estrelles se situen en el que s'anomena en el món científic com a zona galàctica habitable, aquella àrea on es disposa de condicions apropiades per acollir algun tipus de forma complexa de vida», explica l'article. «Centenars i centenars d'estrelles, que podem veure tan sols aixecant la mirada i que de fet són en majoria les més properes, podrien tenir planetes semblants a la Terra, Mart o Venus», afegí.

Segons els astrònoms, la zona habitable sorgí fa vuit mil milions d'anys, però d'ençà de llavors han acumulat elements pesants com el carboni, l'oxigen o el ferro. «Pot ser que no hi hagi vida, però per si hi fos els estudis s'han encarregat de determinar on hi ha més possibilitats de trobar-ne».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris