cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

El 2004 comença amb l'ombra d'atemptats terroristes i violència

Així i tot, milions de persones sortiren als carrers a rebre l'any

Les celebracions de l'entrada d'any arreu del món es varen veure marcades per les amenaces del terrorisme internacional i per la guerra a l'Iraq, així com pels incidents violents a tot el món. Malgrat tot, res no va impedir que hi hagués molta d'expectació arreu per rebre aquest 2004 que tot just ha començat.

A banda d'atemptats, a l'Iraq i a Sumatra, l'excés de les festes varen deixar un balanç tràgic a les Filipines, amb més de setze morts per explosions pirotècniques. A Centreamèrica, els morts per la violència en els carrers va arribar a 42, mentre que a França els vàndals varen cremar més de 370 vehicles i la Policia va detenir un total de 180 persones per aquests fets.

Malgrat aquestes notícies tràgiques, la celebració va treure milions de persones als carrers de Brasil i també a les platges. A Copacabana els excessos de les celebracions del Cap d'Any varen deixar 285 tones de fems.

A l'Estat espanyol la millor notícia és que per primer cop en el 2003 no hi ha hagut cap mort de trànsit a les carreteres i que només es va haver de lamentar un incident amb un mort a causa dels petards. Les celebracions també varen dur aparellats els conseqüents problemes de trànsit a les grans capitals del món.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris