nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

A casa, amb família, amics i bon menjar

Personatges de la cultura i la política illenques expliquen com varen acabar el passat any 2003


Molt familiars. Així varen passar la nit de Cap d'Any alguns dels nostres personatges de la cultura, la societat i la política de les Illes Balears. No faltà el torró i el raïm, la bona companyia i fins i tot algun bon llibre per iniciar l'any. Com que no ens podíem estar de saber què havien fet la nit de Cap d'Any ahir els vam anar telefonant, a diverses hores del dia, per tal de conèixer les seves opinions i el que havien fet en una nit tan especial com la del 31 de desembre.

El delegat del Govern estatal a les Illes Balears, Miquel Ramis, va celebrar la festa amb els seus, a Alcúdia. «Vàrem fer un tradicional sopar en família, en una celebració molt casolana i després no vàrem sortir, vàrem optar per quedar-nos a casa».

La diputada del Partit Popular Carme Feliu es troba aquests dies esquiant amb la seva família i per això mateix va passar el Cap d'Any en un petit hotel familiar a Camprodon. La diputada està acompanyada de la seva família i molt especialment de les seves filles petites. «La veritat és que no vàrem fer molt tard perquè volem aprofitar els dies per esquiar, però ens ho passàrem bé. Sobre la taula hi va haver rap amb gambes i salsa de copinyes i ànec confitat. De totes maneres, com que estic a règim no vaig poder menjar gaire cosa...».

El catedràtic d'informàtica de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Valverde va explicar a Diari de Balears que «vaig passar la nit com sempre en els darrers anys. Des de fa un temps ho feim amb la família i amb un sopar no gaire feixuc, que en aquest cas va incloure el cocktail de gambes i gambes a la planxa i magret d'ànec. Ho vàrem fer a Portocolom, que també és un lloc ideal per poder fer aquestes celebracions. També rebérem les habituals invasions de missatges i telefonades».

El menú més original degué ser, sense dubte, el de l'escriptora Neus Canyelles. La darrera guanyadora del premi Ciutat de Palma de novel·la va celebrar aquest dia a casa amb la seva filla i el seu marit sopant «pa amb oli i formatge i torró per a les postres», un menjar original per a una nit especial.

El diputat del Partit Popular al Parlament de les Illes Balears i exbatle de Palma, Joan Fageda, va explicar que «vaig passar la nit de Cap d'Any en família. En total érem set i vàrem sopar una sopa semblant a la de Nadal i també un solomillo que va estar molt bo. Va ser una bona nit».

El portaveu dels socialistes a l'Ajuntament de Palma, Antoni Roig, va passar el nadal exclusivament en família. «Vàrem ser set persones i ens ho vam passsar prou bé. Els plats més bons que varen passar per la nostra taula varen ser un cocktail de gambes i també un tall rodó de carn que estava molt bona. Va ser una nit prou interessant».

El qui va tenir molts de plats sobre la taula va ser el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Rogelio Araújo. «Ens vàrem quedar a casa amb els amics perquè hi havia nins constipats. Érem dotze persones i vàrem menjar moltes de coses, pastissos de peix i de verdura, xot i porcella, embotits i torró, pinya... Ens ho vàrem passar molt bé i vàrem riure molt».

El professor de la Universitat de les Illes Balears i poeta, Damià Pons, va dir que «vaig passar la nit tranquil·lament sopant amb els amics a casa de la meva germana, que és una manera de celebrar-ho molt bona. Vàrem menjar foie-gras i formatges i després gambes. Fa molts d'anys que les mateixes persones acabam i començam l'any plegats i així ho vàrem fer».

Per la seva banda, l'escriptor Miquel Ferrà es queixà que havia estat massa tranquil el seu cap d'any. «Vam celebrar-ho a casa amb la família i vaig preparar algunes coses exòtiques per menjar, amb angules i coses semblants i després vaig veure un concert per la televisió. Així mateix, vaig sortir a fer una volta per veure l'ambient».

La nit de Cap d'Any quasi somiada és la que ha viscut el codirector de l'Institut Ramon Llull, Miquel Segura. «Des de fa anys tenim la tradició d'anar al Port de Pollença amb uns amics. Un d'ells és un cuiner professional i ens va reunir per passar tota la vetlada junts a casa seva. Ens va fer un sopar de vuit plats i dos postres, amb el bacallà com a plat estrella i també 'vieires' amb picornells i vam estar sopant fins a les tres del matí. Després hi va haver bona conversa a la vora de la xemenia i ens va preparar una habitació a cada un dels matrimonis que hi anàvem amb tots els detalls. A mi, fins i tot, em va deixar sobre el capçal del llit Soldats de salamina que és el llibre que m'estic llegint. En aixecar-nos, hem pres xocolata amb ensaïmades i després, a migdia un bon dinar. El meu amic és una persona molt ocupada, però sempre cada any compta amb vint-i-quatre hores per als amics. És un goig».

També per la part forana es va moure el director literari de Moll, l'escriptor Sebastià Alzamora. «El meu Cap d'Any va ser molt senzill. Vaig estar sopant amb uns amics a una casa de Randa i allà vam sopar del que havia duit cadascú, un pastís de pasta de fulls amb pollastre i crema fou el que més èxit ha tingut. Després hem sortit a fora i volíem escoltar les campanades al davant de l'església de Randa, però ha resultat que les campanes no se sentien, amb la qual cosa no sabem si hem entrat al 2004 o si encara estam vivint en una espècie de perllongació del 2003. Després continuàrem la festa a la mateixa casa fins a les tantes de la matinada».

El portaveu del PSM a l'Ajuntament de Palma, Pere Muñoz, va passar la nit de Cap d'Any amb els amics «a una casa particular. El plat estrella del nostre sopar va ser el peix al forn fet a la mallorquina, que va estar deliciós». Com és habitual, tots els enquestats varen voler felicitar els lectors amb els tradicionals desigs d'aquestes dates de l'any.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris