algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El «perillós virus de la ignorància» ajuda a escampar la sida a la Xina

Només un vuit per cent de la població sap com es contagia

El virus social que representa la ignorància i el secretisme oficial sobre les malalties de transmissió sexual a la Xina han convertit la sida en una amenaça molt major que la pneumònia atípica. Únicament un vuit per cent dels xinesos sap el que és la sida i la seva forma de contagi, assenyalava ahir una enquesta publicada abans del Dia Mundial contra la Sida, que es durà a terme demà dilluns, primer de desembre.

Segons el sondeig, un vuitanta per cent dels entrevistats només coneix d'oïdes com es contreu la sida i mai aconsegueix identifica les tres formes de transmissió del virus d'immunodeficiència humana (VIH). A més, un quaranta per cent dels 4.000 enquestats desconeix que l'ús del preservatiu pot prevenir el contagi de malalties infeccioses de transmissió sexual, la qual cosa ha disparat totes les alarmes entre les autoritats sanitàries xineses.

«El coneixement sobre la sida entre la població xinesa és insuficient», la qual cosa afavoreix la propagació de la malaltia», conclou el sondeig, realitzat per la consultura Futures Group Europe i la companyia xinesa Horizon Research Group. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va vaticinitar que la Xina acollirà més de deu miions de malaltrs de la sida per al final d'aquesta dècada «si el Govern no adopta mesures d'urgència», fet que el situaria al nivell dels països de l'Àfrica subsahariana.

L'informe anual de l'OMS localitza els principals nuclis de contagi en províncies com Xinjiang (limítrof amb Afganistan), Guangxi i Yunnan (frontereres amb el Triangle d'Or), al temps que alerta sobre el creixent nombre de drogoaddictes adolescents. Amb l'objectiu de combatre aquest alarmant desconeixement sobre les malalties de transmissió sexual, el Govern permeté ahir, per primera vegada, l'emissió d'un anunci de televisió sobre l'ús del preservatiu.

L'anunci, de 30 segons de durada, mostra una dona que diu sentir-se «segura» des que utilitza preservatius en les relacions amb el seu estimat, en una emissió que va ser seguida per desenes de milions de persones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris