cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

La imatge religiosa es vestí en colors morat i or per senyalar l'inici del temps d'Advent

Josefina Galindo dugué a terme la feina amb il·lusió

Un dels actes més íntims que envolta la figura del Sant Crist de la Sang es va viure ahir en una de les sales de la Casa de l'Església i consistí en la vestició de la imatge. Fou la cambrera del Sant Crist, Josefina Galindo, que du en aquesta ocupació prop de vint-i-cinc anys, qui realitzà la feina. Com és natural en aquesta ocasió, l'emoció omplí Josefina.

Aquest acte de vestir La Sang, es va dur a terme en presència del prior de l'Anunciació, Jaume Rovira; la directora del Taller de Restauració del Bisbat, Antònia Reig i un dels més veterans membres de la confraria, el sobreposat Ricardo Consuegra.

Amb motiu de l'inici avui del temps d'advent s'escollí una falda morada. Josefina Galindo va començar el seu treball cenyint a la cintura del Crist un faldó de tela blanca rematat per una punta de ganxet. Sobre aquesta va subjectar l'esplèndid faldó color natzarè o morat amb elegant i senzill brodat en fil d'or de diversos carrassos de raïm amb les seves fulles i arracades, espigues de blat i una elaborada creu de filigrana. En el centre d'aquesta s'entreveuen els claus de la crucifixió.

La cambrera va rematar l'obra col·locant els cabells, el cinturó de color daurat al qual se li ha aplicat un nou sistema de tancament per no ratllar la pintura de la imatge i una artística corona de plata de disseny ample i poc espès de la qual sobresurten nombrosos «raigs». El conjunt va aparèixer impecable i disposat per ser vist per tots els mallorquins devots de la seva tradició.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris