algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Gran èxit a Itàlia de la mostra d'art en ceràmica de Picasso, Lucio Fontana i Aligi Sassu

T.L.Palma.
El 25 d'octubre s'obrí, al nou espai expositiu de Vila Filippini (Besana in Brianza, Milà), una mostra que acull les ceràmiques de tres mestres del segle XX. Ells són Pablo Picasso, Licio Fontana i Aligi Sassu. L'exposició estarà oberta fins el 21 de desembre.

Comissariada per Flavio Arensi i Carlos Julio Sassi Suárez, permet comparar l'experiència dels tres creadors al camp de la ceràmica contemporània, en un recorregut que abasta des dels anys vint fins als setanta. Ara, Silvana Editoriale ha editat el catàleg de la mostra, un complet recorregut per l'obra dels tres mestres. L'exposició i la publicació, que porten per títoPicasso, Fontana, Sassu. Arte ceramica da Albissola a Vallauris, recull cent obres, convenientment classificades.

La mostra també ha despertat l'atenció dels mitjans de comunicació italians. Concretament, La stampa, en la seva edició del dos de novembre, dedicava a l'exposició l'ampli article De Picasso a Sassu, quando la ceramica é d'autore, elogiant la tasca de l'Associació cultural Amici di Aligi Sassu, organitzadora de la mostra. El rotatiu assegurava: «Conèixer una nova faceta de la creativitat de grandíssims creadors contemporanis. Besana in Brianza ofereix una ocasió única de descobrir i apreciar la producció artística menor dels grans del 900. L'exposició posa en relleu l'experiència de tres protagonistes de l'art ceràmic».

El procés creatiu es desenvolupa sobre el llegat de dues ciutats separades tan sols per 200 quilòmetres: Albissola i Vallauris i la mostra indaga en la relació i les diferències entre ambdues.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris