algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

La Misericòrdia recull en una mostra la restauració i història del Crist de la Sang

L'exposició s'inaugura avui després de la processó amb què es tornarà la imatge al seu temple

74720

Eines antigues i materials per a la reconstrucció de la peça són part de la mostra. Fotos:J.T.

A.E./J.N.Palma.
L'exposició El Crist de la Sang, Memòria d'una restauració s'inaugura avui vespre després de la processó que tornarà la imatge al seu temple i que comença a les 19.00 hores. La mostra recull tot el procés de reconstrucció d'aquesta venerada talla que ha tingut un cost total de 93.000 euros i ha estat finançat quasi íntegrament pel Consell, institució de la qual el sant crist n'és el patró.

El recorregut expositiu es remunta a la creació de la imatge durant la segona meitat del segle XVI, les intervencions per les quals ha passat, i el darrer procés de reparació després que el passat devuit de desembre fos destrossada per un individu en estat de trastorn mental.

La mostra romandrà oberta fins dia 21 de desembre i està presidida per un gran quadre de La Sang; també hi ha antics faldons ricament brodats, artístiques faixes i corones de la imatge, com també peces (cargols, plaques) de diferents èpoques i materials. Els estris emprats per al procés de restauració també són presents a través d'un plafó amb dibuixos en color de Federico Soberats; eines molt arcaiques, i radiografies de l'estudi radiogràfic (Clínica Rotger) que van ajudar a localitzar els elements afegits en anteriors intervencions. També s'hi poden observar plafons divulgatius de la història i esdeveniments que afecten la imatge, sense oblidar els retalls de premsa de l'esdeveniment luctuós de la seva destrucció.

La restauradora, Antònia Reig, concretà que «a l'esmentada exposició es reuneixen totes les fases d'un any de treball que s'ha realitzat conjuntament entre el Consell i el Bisbat» i es mostrà del tot satisfeta d'haver pogut restaurar aquesta talla amb el seu equip.

El director insular de Relacions Institucionals, Guillem Ginard, el director insular de Patrimoni Històric, Joan Josep Mas, i el coordinador de l'exposició, Francesc Bonnín presentaren la mostra destacant l'«immillorable treball de restauració que s'ha fet amb la talla». Ginard afegí, així mateix, que alguns dels motius que han dut a la restauració de la peça, el principal d'ells, és el fet de ser la imatge per la qual Mallorca té més devoció.

Amb motiu del retorn de la imatge a l'església de la Sang i de l'exposició s'ha editat un catàleg, la recaptació del qual es destinarà a finalitats benèfiques. A partir d'ara, la imatge del crist estarà protegida per un vidre blindat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris