algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Tomeu Quetgles treu al carrer el seu nou disc contracultural, «Llum»

Es tracta de deu peces amb un so essencialment mediterrani


Llum. Aquest és el títol del nou disc de Tomeu Quetgles Grup que avui surt a la venda i es presenta a les nou del vespre al centre cultural S'Aixopluc. Es tracta d'un total de deu temes editats per Blau «essencialment mediterranis» però que no rebutgen en cap cas les influències «que podem tenir tots els músics de la formació i que passen pel jazz, el rock, la música més ètnica i la d'avui en dia», assegura Tomeu Quetgles.

La gran majoria dels temes han estat composts per Tomeu Quetgles, que assegura que «són molt reivindicatius en molts de casos i altres que parlen més dels sentiments. El primer disc es deia Mediterrània i n'hi ha cinc que estan molt en la mateixa línia». Algunes mostres poden ser versos com: «La noblesa és caduca,/ l'esperit se'ns ha podrit./ I economies que flaquegen/ ens esclafen amb el dit./» En aquest treball discogràfic hi destaca de forma especial la col·laboració dels membres de la Gran Orquesta Republicana i d'Emili Gené, així com de Manel del grup La Vereda.

La formació es compon, a banda del propi Quetgles, de Miquel Jaume, que toca el baix elèctric; Bastian Poble, guitarra espanyola i elèctrica; Sebastià Simonet, amb les bateries i percussions i Josep Sastre, encarregat de la flauta travessera i saxo alt. A l'hora de compondre, Tomeu Quetgles assegura que «no seguesc una pauta concreta, moltes de vegades em ve primer una tonada i després hi afegesc la lletra i en altres és el text el que em ve primer. No hi ha cap manera de crear d'una forma concreta o d'una altra».

Tomeu Quetgles encara no sap si hi haurà més concerts de presentació «perquè la cosa està molt malament. Nosaltres feim una música i unes lletres que es poden emmarcar clarament com a contracultura i d'un temps ençà a Mallorca la situació està molt malament per a la cultura i més per a la cultura que es fa en llengua catalana. Segurament sortirà algun concert pels Països Catalans i també per Euskadi, que és el que ja hem fet fins ara, però no hi ha res de segur».

Tomeu Quetgles du en el món de la música des de l'any 1997 i aquest és el seu segon treball, «però ja hi ha material per fer-ne un tercer. Sigui com sigui, jo crec que en aquest moment haver aconseguit enregistrar dos discs ja em sembla una heroïcitat, perquè és un mal temps per treballar en qualsevol tipus de cultura».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris