algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

El CIM farà un pla de biblioteques al 2004 per potenciar l'hàbit lector

Han detectat que els espais s'han convertit en sales d'estudi


El Consell Insular de Mallorca prepara un pla per fomentar la lectura a les biblioteques dels diferents pobles i municipis de l'Illa. El director insular de Cultura, Josep Lliteres, explicà ahir que «els bibliotecaris de la major part dels pobles han detectat que les biblioteques s'estan convertint únicament en sales d'estudis o espais per llegir els diaris i nosaltres estam totalment decidits a invertir aquesta tendència i convertir-los en espais del foment de la lectura de llibres».

El Consell farà un pla pilot amb alguns dels municipis de Mallorca -el nom dels quals encara no ha transcendit- i després l'estendrà a la resta de les 72 llibreries que integren la seva xarxa. «El que hem de fer és aconseguir que la biblioteca sigui un espai dinamitzador i centralitzador de l'interès per llegir llibres dels nostres ciutadans».

Un dels fets que va destacar de manera més especial el director insular Lliteres és que «una vegada que s'hagi creat l'hàbit lector en les persones, el que podrem fer és que es produeixi la següent passa, que és que es converteixin en compradors dels llibres a les llibreries».

Una de les principals finalitats del pla és crear un nou públic lector i recuperar l'existent, però també augmentar les vendes a les llibreries i potenciar la indústria cultural del llibre en tots els seus nivells.

Lliteres va explicar la creació d'aquest pla durant la presentació del curs de biblioteconomia que avui s'inicia de manera conjunta amb el centre de la UNED a Palma i que durarà un total de cinc caps de setmana. El director del centre, Miguel Àngel Vázquez, va explicar que «estam molt satisfets de la col·laboració amb el Consell de Mallorca, perquè el que volem és potenciar la formació continuada a Mallorca i s'aconsegueix de manera especial amb aquests cursos».

L'encarregat de pronunciar la seva sessió inaugural serà José Luis Martín, catedràtic d'història medieval de la UNED, que parlarà sobre les Biblioteques en el món musulmà. El curs té un cost total de 250 euros i està adreçat a llicenciats, ja que es tracta de formació de postgrau. La UNED atorga un total de sis crèdits pel curs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris