algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

L'espai Illa de llibres canviarà la seva ubicació «per acostar-se més al públic»

La llibreria del Consell se situarà al davant de la Biblioteca de Cultura Artesana

75252

La llibreria, en un moment de la presentació de la darrera obra de Miquel Ferrà i Martorell.


La llibreria Illa de Llibres, del Consell de Mallorca i gestionada pel Gremi d'Editors de les Illes Balears, canviarà la seva ubicació actual i ocuparà l'espai situat just al davant de la Biblioteca de Cultura Artesana de la Misericòrdia. Aquest canvi d'ubicació respon a la intenció del director insular de Cultura, Josep Llteres, de potenciar la llibreria i aconseguir que tengui «un major nombre de públic».

Les obres de restauració del pati de la Misericòrdia permetran que aquest canvi es pugui realitzar amb molta de celeritat, i fins i tot es preveu que en el primer trimestre de l'any 2004 es pugui estrenar el nou emplaçament.

Això és així perquè a l'ala que s'està restaurant hi haurà un espai nou per al centre coordinador de biblioteques i el que quedi lliure serà per a la nova llibreria. Segons Lliteres, els dos centres hi sortiran guanyant. «El centre coordinador de biblioteques tindrà un espai a peu pla que facilitarà molt l'entrada i la sortida de les capses, el seu emmagatzematge i la posterior distribució dels llibres cap a les biblioteques municipals dels diferents pobles. Serà molt més pràctic».

Illa de llibres també hi sortirà guanyant. «És ben lògic, perquè la ubicació actual tenia un problema, que és que està molt amagada. Ara estarà molt més a l'abast del públic, tant dels usuaris de la biblioteca com de la resta de la gent». L'única dificultat que hi podria haver és a l'hora d'organitzar-hi esdeveniments de caire cultural. Fins ara la llibreria s'havia caracteritzat per ser un espai molt còmode i àgil, i això hi havia permès des de l'organització de reunions de feina fins a lectures poètiques o taules rodones. «Tenim la sala de dalt, que jo crec que ens serà útil per a allò que necessitem, però també podríem emprar la sala d'actes, que no està tan enfora», assegura Lliteres.

Un dels treballadors del centre, l'escriptor Albert Herranz, va explicar que «és veritat que aquest espai té molt d'encant, però amb la nova ubicació estarem molt més a prop del públic, que és el que vol qualsevol llibreria». Lliteres assenyala que el gremi de llibreters pot estar molt tranquil, «perquè Illa de Llibres no ha estat mai la seva competència. En aquest espai es poden trobar les obres que no es troben enlloc més, amb un fons molt important, però bàsicament de llibres institucionals. I ha de continuar amb el mateix tipus de publicacions institucionals i que no es poden trobar a cap altra banda. La nostra intgenció no és ser la competència de ningú, sinó posar a l'abast de la gent un espai on trobar els llibres fets a Mallorca o sobre Mallorca».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris