algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Itàlia autoritza experimentar una vacuna antisida en éssers humans

Voluntaris no infectats prendran el fàrmac per saber si és preventiu

El Ministeri de Salut italià ha autoritzat l'assaig d'una vacuna experimental antisida en éssers humans, segons informà ahir l'Institut Superior de Salut (ISS). El fàrmac es basa en l'ús de la proteÏna vírica TAT, que produeix «una resposta immunitària completa capaç de bloquejar la reproducció del virus i, per tant, evita que es propagui», indicà l'ISS en un comunicat.

La vacuna ha estat sintetitzada per un laboratori de virologia de l'ISS sota la direcció de la científica italiana Barbara Ensoli, que va fer feina durant anys als EUA amb un dels caps de la lluita contra la sida, el professor Robert Gallo. Els assaigs seran efectuats amb grups de voluntaris en tres hospitals, dos de Roma i un de Milà.

El primer contingent el formaran 32 persones, amb algunes de sanes i que no figuren entre la població amb risc de contagiar-se del virus. Tal assaig permetrà establir si el producte es pot emprar de manera preventiva.

El segon grup serà integrat per 56 malalts que no hagin seguit cap teràpia amb medicaments, i servirà per avaluar els efectes terapèutics de la vacuna.

Els pacients rebran tractament durant sis mesos i en quedaran sis més sota observació. Passat aquest període, l'ISS publicarà les conclusions.

Aquesta no és l'única notícia sobre la sida que es va conèixer ahir. Una altra, esgarrifadora, va ser difosa per la Unicef. El nombre d'infants i d'al·lots orfes a causa de la malaltia a l'Àfrica ateny proporcions gegantines i el pitjor encara ha de venir, segons aquest organisme per a la infància que depèn de l'ONU.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris