cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Sebastià Alzamora presenta el seu poemari «El benestar» a Barcelona

Sam Abrams va elogiar la coherència del projecte literari del mallorquí


El benestar. Així es titula la darrera obra poètica de Sebastià Alzamora, que ahir va ser presentada a la premsa a Barcelona i que avui tindrà el seu primer contacte amb el gran públic. L'obra va guanyar els darrers Jocs Florals de Barcelona.

Sam Abrams va ser l'encarregat de presentar a la premsa el llibre d'Alzamora, que va lloar l'escriptor i explicà que «es tracta d'un escriptor amb un projecte literari que segueix amb consciència i en el qual combina la poesia amb la novel·lística. Es tracta d'un projecte ambiciós i això és important».

Abrams també va assenyalar que l'obra combina de manera subtil una incursió en la realitat que l'envolta i la profunditat de pensament intel·lectual. «Les combina les dues i després hi afegeix una dosi d'humor, d'ironia, sàtira i sarcasme molt característica de la seva obra. El benestar és un experiment literari que es fa molt en la literatura anglosaxona, que és una novel·la en vers. Alzamora es qüestiona sobre els límits de la societat del benestar i ens ofereix una mirada de la part més dura d'aquesta societat, amb la seva misèria i la depressió».

Abrams precisà a Diari de Balears que «el llibre d'Alzamora continua dins la seva duresa, però ha estat tractat amb un punt de sentit de l'humor que ell empra de manera molt hàbil. Te'l pots anar llegint amb comoditat, amb una mitja rialla i de sobte, quan vas i reflexiones sobre el que acabes de llegir, descobreixes que el que t'ha dit és molt dur, i això sempre és interessant en l'obra d'un escriptor».

El mateix Alzamora es va mostrar encantat «amb la presentació de luxe que ha fet Sam Abrams, perquè jo crec que és un gran crític i lector i, a banda dels elogis habituals, ha sabut encertar perfectament els temes i les intencions del llibre, que no sempre és fàcil».

A més de presentar El benestar, Alzamora aprofità l'avinentesa per mostrar a la premsa la traducció del seu llibre Mula morta al castellà. Ha estat publicat per DVD Ediciones amb el títol de Mula muerta. «L'editor ha estat l'encarregat de fer-ne la traducció, una cosa que s'ha de destacar de manera molt especial». Alzamora encara no sap si es presentarà algun dels dos llibres a Mallorca: «És un tema que hem de parlar amb l'editorial, tot i que a mi m'agradaria molt, però no hi ha res tancat. Primer farem la de Barcelona i després ja veurem què és el que passa». Sebastià Alzamora comptarà també avui vespre amb un altre presentador de gran qualitat: el poeta Miquel de Palol serà l'encarregat de lloar les virtuts de la poesia del mallorquí.

«La veritat és que no em puc queixar gens, perquè en aquests moments he tingut molta sort amb els dos presentadors i això m'agrada».

Auditori
La presentació del llibre de Sebastià Alzamora tindrà com escenari l'auditori d'Enciclopèdia Catalana, l'entitat convocant dels Jocs Florals de Barcelona.

El guardó li va permetre obtenir vuit mil euros i la publicació del llibre. «Hem de pensar que la principal virtut dels premis és aconseguir la publicació de l'obra, és un dels principals motius que fan que els escriptors ens hi presentem», indicà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris