algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Més de 3.000 al·lots gaudiren de l'esport

Realitzaren diverses activitats que els entretingueren tot el matí al Palau Municipal de Son Moix

CATALINA OLIVER.Palma
Més de 3.000 infants gaudiren ahir d'una jornada d'esport i jocs al Palau Municipal d'Esports de Son Moix, en el marc de la jornada dels Jocs Esportius Escolars de Mallorca organitzada pel Consell Insular. Per sort, el sol acompanyà totes les activitats a l'aire lliure i els petits foren els grans protagonistes de la jornada. Marina Vidal, de sis anys, afirmà que «he vingut per passar-m'ho bé i hem jugat a bàsquet i a voleibol». Fernando López, de nou anys i de l'escola Sant Gaietà, comentava que «jo ja fa tres anys que estic jugant a bàsquet» i s'ho va passar molt bé.

Els monitors tingueren un paper destacat en l'organització esportiva dels actes. Vicente Medina, de setze anys, un monitor del col·legi de Sant Josep Obrer manifestà: «Allò que m'ha animat més per venir és que m'agraden molt els al·lots». Les activitats realitzades a Son Moix eren lúdiques i esportives, amb futbol, voleibol i mocadoret...

El club Gimnàs Acrogym va er una exhibició acrobàtica molt vistosa, tant per les malles blaves que duien com per la seva agilitat en els llits elàstics i fent cucaveles. Miquel Roca, organitzador d'aquest acte, explicà que «enguany hem intentat reunir els infants de tots els pobles de Mallorca. És la primera vegada que ho hem fet així. N'hi han participat 3.200».

El fet que bona part de la jornada es desenvolupàs en castellà no va agradar gens ni mica a molts de pares i monitors. Bernat Quetgles, pare d'un nin, va dir que «l'acte s'hauria d'haver fet en català, però a pesar de tot els infants s'ho han passat molt bé». Antònia Castell, monitora de Bunyola, donà suport a aquesta opinió, «perquè són escoles que lluiten per la normalització lingüística. L'any passat va ser millor per zones».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris