nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

La visita de Michael Jackson a Mallorca sols valia 48.000 euros

El Govern reconeix la proposta però diu que no la considerà


La visita de Michael Jackson a Mallorca li hauria costat al Govern 48 mil euros, 18.000 per al lloguer de l'avió que traslladaria l'artista d'una ciutat europea fins a l'Illa; i 30.000 que servirien per a la reserva de 15 habitacions a un hotel, i el lloguer de cinc limusines. Jackson no demanava diners per venir, només que se li pagàs l'estada. Per què tan barat? El cost es reduïa perquè s'aprofitava la promoció del nou disc, i perquè el Govern aconseguiria el patrocini d'empreses mallorquines.

El setembre de 2001 Jackson ofereix dos concerts a Nueva York. Allà hi ha un empresari mallorquí, amic del mànager del cantant. Aquest darrer comenta la possibilitat que MJ «visiti Las Palmas de Mallorca (sic) quan promocioni un disc de grans èxits el 2003». L'empresari el corregeix i li diu que és Mallorca, una illa de la Mediterrània. El cantant es mostra interessat, vol conèixer més Espanya, i sobretot una illa. L'operació Jackson pren cos. El cantant vindria el desembre de 2003 a Europa a promocionar el seu disc Numbers Ones. El lloc elegit a Espanya era Mallorca. L'empresari mallorquí es posa en contacte amb una sèrie d'empreses, totes amb seu a Mallorca, per conèixer la seva predisposició.

Dilluns 17 novembre 2003. Arribat a l'acord amb aquestes empreses, es posa en contacte amb un membre del Govern balear per proposar que Jackson visiti Mallorca de la mà de la Conselleria de Turisme. La proposta passa dimarts al matí a la «taula» de Promoció Turística. El seu director general, Eduardo Gamero, escolta la proposta, però no dóna una resposta fins a reunir-se amb el consell de direcció, encara que no es mostra molt convençut. Unes hores més tard, salta la notícia a tot el món que la policia de Santa Barbara cerca Jackson després de ser acusat d'abusos sexuals a menors. Gamero no veu adequada la proposta i dóna el «no». «No ho vaig fer per guanyar diners, només per amor a Mallorca, per això ho vaig oferir al Govern. Al principi els va semblar molt bona idea, encara que tots enteníem que el passat polèmic de l'estrella seria un tema a tenir en compte», diu l'empresari.

La visita estava prevista per a dues setmanes abans de Nadal. Jackson arribava i feia una conferència de premsa a Bellver. En el segon i tercer dia a Mallorca, Jackson es dedicaria a conèixer els monuments de l'Illa. La intenció era dur-lo a la Cartoixa i ensenyar-li el piano de Chopin. «S'imagina la foto de Jackson assegut davant el piano de Chopin? Hauria fet la volta al món», va dir l'empresari. També estava previst que recorregués el centre antic de Palma i que visitàs la Seu.

El director general de Comunicació del Govern, Joan Martorell, va dir: «El Govern no va convidar Michael Jackson, va ser una proposta que va arribar de part d'una persona aliena a l'Administració, que es va rebutjar de seguida. No hi havia res tancat, només va ser una proposta i no la vam prendre molt en compte. Hauria estat mediàticament important, però res més. A aquest home el persegueix l'escàndol i no ens interessa com a imatge».

El director general de Promoció Turística del govern, Eduardo Gamero, assegurà que: «És cert que hi havia aquesta proposta, com tantes d'altres que ens arriben. La imatge de Jackson a Mallorca hauria fet la volta al món, però el seu passat no va donar l'opció a una altra possibilitat que no fos el no. No interessa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris