muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

El Consell protegirà el desembre el centre de deu pobles de Mallorca


El Consell de Mallorca aprovarà el proper dia 1 de desembre la declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC), amb la categoria de conjunt històric, dels nuclis històrics de Sóller, Campos, Santanyí, Sineu, Pollença, Petra, Llucmajor, Porreres, Felanitx i sa Pobla. També obtindran la mateixa declaració els llogarets i pobles de Ruberts, ses Olleries, ses Coves, ses Alqueries, Biniali, Biniaraix, Ullaró i Galilea. La proposta s'inclou dins del pla territorial de Mallorca.

Cada un dels municipis haurà de realitzar un catàleg per garantir certa unitat de criteris quant a graus de protecció i nomenclatura bàsica. Aquests documents hauran d'incloure els jaciments arqueològics que posseeixen, l'arquitectura religiosa, l'escultura monumental i heràldica de què disposen, l'arquitectura civil, els béns etnològics, l'arquitectura militar, els béns d'interès industrial i els d'interès paisatgístic i ambiental.

A més a més, el catàleg haurà de determinar el grau de protecció segons sigui integral, parcial o ambiental i haurà d'incloure una fitxa que permeti que el document es converteixi en un instrument obert a tothom. El pla territorial de Mallorca també aprovarà quatre rutes d'interès cultural dirigides tant als visitants com als habitants de l'Illa.

La intenció dels recorreguts és augmentar el coneixement i comprensió de la realitat patrimonial i la reeducació de les actituds respecte a aquesta. Així mateix, les propostes inclouen la ruta arqueològica, que visitarà llocs com el poblat talaiòtic de Capocorb o el santuari talaiòtic de Son Corró; la ruta del gòtic, que recorrerà Palma i la Part Forana; la ruta dels castells, que inclourà els recintes emmurallats d'Alcúdia o el castell de Santueri i la ruta del Barroc, que es concentrarà en la serra de Tramuntana i el Raiguer de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris