algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

L'òpera serà la gran protagonista de l'Auditòrium aquesta setmana

La companyia del Teatre de Varna arriba per a la XVIII Temporada


Entre el 26 i el 29 de novembre, l'òpera s'apropiarà l'Auditòrium de Palma. La companyia d'òpera del Teatre Nacional de Varna interpretarà tres de les obres més conegudes de Giuseppe Verdi, La Traviata, Nabucco i Aida i, per primera vegada a Mallorca, Eugene Oniegin, de Txaikovsky, la novetat principal del programa.

El setembre del 1947, el Teatre Nacional d'Òpera de Varna obrí les seves portes. La primera peça que escenificaren va ser La núvia venuda, de Bedrich Smetana. Des de llavors, han representat més de 200 muntatges al llarg d'aquests 56 anys de vida en països com Itàlia, l'Índia, Grècia o Egipte, entre molts d'altres. Els seus directors són Hristo Ignatov, que va començar a la companyia el 1991, i Borislav Ivanov, que n'és membre des de 1958.

A Mallorca hi interpretaran tres de les òperes més famoses en l'àmbit mundial, i una de desconeguda a l'Illa. El 26 de novembre serà el torn de La Traviata, la història d'amor entre la cortesana Violetta Valéry i el bell Alfredo Germont. El llibret s'inspira en La dama de les camèlies i la seva acció transcorre a París i a les seves rodalies cap a l'any 1850. Quan Verdi la va estrenar, va ser xiulada pels espectadors. Amb el temps, s'ha convertit en una de les seves composicions més conegudes.

El 27 de novembre es representarà Nabucco, peça centrada en una altra història d'amor impossible. Nabucodonosor, rei de Babilònia, la seva filla Fenena i l'amant d'aquesta i enemic del seu pare, Ismael, formen l'eix de la trama. L'obra se situa en l'any 587 aC i els posteriors i té com a escenaris Jerusalem i Babilònia.

Aida s'escenificarà el 28 de novembre. Aida, la filla del rei d'Etiòpia, està enamorada de Radamès, general de l'Exèrcit d'Egipte. Quan esclata la guerra entre els dos països, la parella veu perillar el seu amor. La trama es desenvolupa a l'Egipte dels faraons i es basa en l'obra homònima d'Auguste Mariette Bey. Verdi va participar estretament en la creació del llibret, escrit per Antonio Ghislanzoni i per Camille du Locle. L'obra es va estrenar el desembre del 1871 al Caire, estrena a la qual no assistí el compositor perquè detestava els viatges llargs. Sí que va anar a la presentació a Itàlia, amb una resposta molt calorosa.

Eugene Oniegin tancarà la temporada, el 29 de novembre. Aquesta òpera de Txaikovsky es veurà a Mallorca per primera vegada. Eugene Oniegin, composta el 1879 i basada en una novel·la en vers de Pushkin, narra l'amor entre Tatiana, filla d'una propietària rica, i Oniegin, un vividor ociós. Piotr Txaikovsky és el màxim exponent rus del romanticisme en l'àmbit musical. A Eugene Oniegin, una obra l'acció de la qual transcorre al camp i a la ciutat de Sant Petersburg durant la segona dècada del segle XIX, es va deixar influir pels models romàntics francesos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris