algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Aspanob rebrà els donatius de la Marató de Caricatures de Bibi

CATALINA OLIVER. Palma.
Aspanob (Associació de Pares de Nins amb Càncer de Balears) serà l'entitat beneficiària de la tercera marató de caricatures de Bibi que ahir es va presentar a El Corte Inglés. La marató està oberta a tot el públic. En concret, es convida els col·legis que la considerin una activitat pedagògica.

Segons paraules del mateix dibuixant, «aquest és el primer any que es fa més de caràcter infantil i juvenil». Les escoles que hi vulguin assistir han de reservar hora. «Hi ha també autocars gratuïts per als nins de les escoles de pobles, moltes ja han demanat hora, i avui quasi no queden places disponibles», explica el caricaturista. «La caricatura jo la faig, i és gratuïta per a cada persona, que voluntàriament fa una donació per a l'associació».

La marató tindrà lloc des del dia 24 de novembre al 5 de desembre. A la inauguració, dia 24 hi aniran les autoritats: Jaume Matas, Rosa Estaràs, Rosa Puig (consellera de Presidència), Toni Contestí (director general de Relacions Institucionals), i la regidora d'acció social de l'Ajuntament, Margalida Ferrando.

«També està previst que durant la marató véngui un personatge famós a fer-se la caricatura, i enguany hem pensat en el presentador de Zona Disney. Aquest any vull arribar a les 2004 caricatures», digué Bibi. La recaptació que es farà dels donatius de la gent va destinada als programes d'ajuda i suport d'Aspanob, com puguin ser els que es donen a les famílies amb un nin malalt de càncer. Això es fa mitjançant els pisos d'acollida que tenen en propietat a Palma i Barcelona. Totes les famílies desplaçades poden gaudir d'aquests habitatges.

Altres tipus de suport són: ajuda econòmica, tractament psicològic a pares, germans i nins afectats de la malaltia, programa de suport escolar i activitats lúdiques per compensar les dificultats que provoca la malaltia. Tot això es fa per assolir l'objectiu de l'associació: millorar la qualitat de vida dels afectats i de les seves famílies.

Així doncs, durant set hores al dia, dotze dies seguits, Bibi realitzarà la caricatura de centenars de persones, fet que suposa un repte físic i artístic que Bibi escomet per tercer any consecutiu per una causa altruista. Aconseguirà batre el seu rècord? Per altra banda, no en tenim dubte que ho farà. L'artista també ens sorprendrà amb el seu pròxim projecte .«Un mural dedicat a l'actor Xesc Forteza que estarà destinat al teatre que du el seu nom a sa Calatrava».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris