muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Un emblema creat per un equip del Canadà serà el símbol de l'ISS

El projecte guanyador serà presentat a finals d'aquest mes a París

L'agència espacial russa Rosaviakosmos va anunciar ahir que pròximament serà presentat l'emblema oficial de l'Estació Espacial Internacional (ISS). «L'emblema serà presentat a finals de novembre a París durant la reunió de representants dels països participants en el projecte ISS», va avançar Serguéi Gorbunov, portaveu de Rosaviakosmos.

Gorbunov va explicar que l'elecció del distintiu per a l'ISS va durar alguns anys i que es va optar pel projecte presentat pel Canadà en un concurs en el qual també varen participar Estats Units, Rússia, Japó i l'Agència Espacial Europa (ESA). «L'emblema representa l'horitzó de la Terra sobre el qual es troba una flor de cinc pètals multicolors que simbolitza l'ISS», va afegir.

El portaveu va dir que el nou símbol ja ha estat patentat i serà incorporat a la documentació oficial relacionada amb l'ISS, que aquest mes compleix cinc anys des que va començar la seva construcció en l'òrbita terrestre. El 20 de novembre de 1998 des del cosmòdrom de Baikonur va desenganxar un coet rus Protó-K que diversos dies després va posar en òrbita el mòdul funcional i de càrrega Zaria, a partir del qual va començar la construcció de l'ISS.

EZaria va ser construït pel consorci estatal rus Jrunishev via un contracte subscrit amb l'empresa Boeing per un import de 250 milions de dòlars. Una vegada en òrbita, a Zaria va ser acoblat el mòdul dels Estats Units Unit després d'un vol realitzat pel transbordador Endeavour el desembre del mateix any, i el juliol del 2000, es va incorporar el bloc rus Zvezda, que serveix d'habitatge als astronautes que permanentment treballen en l'enginy espacial.

Per ampliar les capacitats científiques de l'ISS el transbordador Atlantis va acoblar a l'enginy espacial el laboratori dels Estats Units Destiny, de 16 tones. Actualment, a l'ISS es troben el nord-americà Michael Foale i el rus Alexandr Kaleri, que romandran a bord fins al mes d'abril del 2004.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris