cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Guasp recull nous aforismes al volum «Quinze querns i un afegitó»

Antoni Vidal Ferrando presentarà el llibre avui horabaixa a Consell

CATALINA OLIVER. Palma.
Quinze Querns és el títol del nou llibre de l'escriptor Joan Guasp. Es tracta d'una col·lecció d'aforismes, en total més d'una seixantena, de temàtica irònica i vivencial. Cada un es pot llegir des de múltiples perspectives. L'obra serà presentada avui vespre a l'Ajuntament de Consell. L'acte anirà a càrrec del també escriptor Antoni Vidal Ferrando i serà a les 20.30 hores. El llibre és editat per El gall, dins la col·lecció El Cabàs. Es tracta d'un compendi de més de seixanta aforismes, sovint amb un to lúdic i enginyós. Això fa que la lectura, segons paraules de l'autor, sigui «més mengívola». També diu que «el contingut punyent de l'obra està dins una línia de prosa breu, irònica i surrealista».

Joan Guasp té altres llibres d'aforismes que estan dins aquesta línia i publicats també pel Gall Editor, com és El plaer de tot això i altres plaers minúsculs. Les il·lustracions de Quinze Querns són de Catalina Guasp, la seva filla i, segons l'autor, «complementen molt bé els aforismes». El títol del llibre Quinze querns va intrínsecament lligat a la seva vida. L'autor diu que «cada quern és un grup de quatre i quinze per quatre són els anys que complesc avui, que són seixanta».

Joan Guasp guanyà el 1977 l'accèsit del Premio Lope de Vega de Teatre amb Querido amigo. També ha conreat la narrativa infantil i la novel·la, a més del periodisme i el guionatge audiovisual. Hem de destacar la seva obra teatral, que ha rebut diferents premis al llarg dels anys: Fumar d'amagat (1987); Melodia de saxo (1994); o L'illa d'escuma rosa (1988).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris