algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

El Teatre de Lloseta estrena demà la sàtira «Misterio Bufo»

Gori Artieda interpreta i dirigeix aquest monòleg

L'obra Misterio Bufo de Darío Fo i dirigida i interpretada per Gori Artieda s'estrena demà a partir de les 21.30 hores al Teatre de Lloseta. Aquest muntatge es podrà veure fins al proper dia 30 de novembre els divendres i dissabte a partir de les 21.30 hores i diumenge a les 19.00 hores. Misterio Bufo, l'obra més corrosiva i polèmica d'aquest premi Nobel segons Artieda, és una sàtira ferotge del món de l'església en la qual s'explica la vida de Jesús de Natzaret des del seu vessant més humà.

En aquest monòleg, Gori Artieda s'enfronta al difícil treball d'interpretar més de 15 personatges diferents, entre els quals no hi falta l'àngel o el papa Bonifaci. D'aquesta manera, aquest actor, que s'autodirigeix, es converteix en un joglar de l'època medieval.

Encara que aquest monòleg es basa en textos medievals adaptats per Darío Fo que satiritzen els textos bíblics, és una obra que està molt lligada a l'època actual. En aquest sentit, Artieda explicà ahir durant la presentació de l'obra que «és una obra que satiritza molt l'església, però com a contrapartida enalteix la figura de Jesús de Natzaret, el fuster, com a rebel i persona que mostra el seu amor i consciència de poble que tenia».

A més a més que l'espectador passi una estona agradable, Gori Artieda vol que el públic no es quedi indiferent amb aquesta obra: «No es tracta de provocar per provocar, però vull que la gent pensi». Artieda ha comptat amb l'ajuda del director del Teatre de Lloseta, Miquel Suau, i l'actor Carlos Castillo per llimar alguns detalls de l'obra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris