algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

La llengua catalana es presenta amb força a l'Expolingua de Berlín

J.N.Palma.
La llengua catalana serà present a la XVI Fira Internacional Expolingua de Berlín, que es du a terme aquest cap de setmana mitjançant una exposició organitzada per l'àrea de llengua de l'Institut Ramon Llull (IRL). Diumenge la professora de català de la Universitat Lliure de Berlín, Anna Borrull, impartirà una classe d'iniciació a la llengua catalana oberta al públic.

Segons informà l'IRL, l'expositor del Llull mostrarà materials per a l'aprenentatge de la llengua, gramàtiques i diccionaris, com també una tria de la producció artística dels territoris de parla catalana. El model de classe inicial que l'IRL portarà a Berlín vol mostrar que aprendre català és fàcil i d'interès per als europeus. La sessió es presenta sota el títoEl català, llengua d'11 milions d'europeus, recordant que l'idioma és oficial a Catalunya, a les Illes Balears, al País Valencià i a Andorra.

Actualment, a Alemanya hi ha 22 universitats que imparteixen ensenyaments de llengua i literatura catalanes, integrades a la xarxa que gestiona l'IRL. El passat curs acadèmic, 467 alumnes van seguir els estudis i 29 es van presentar als exàmens per a l'obtenció dels certificats oficials convocats pel Llull en tres ciutats alemanyes. El director general de Política Lingüística de Balears, Miquel Melià, assistirà a les jornades d'Expolingua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris