algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

L'ONU sol·licita 2.580 milions d'E per posar fi a la fam en el món

L'aportació salvaria la vida de 45 milions de persones en 21 països

El secretari general de les Nacions Unides, Kofi Annan, va sol·licitar ahir als països rics que realitzin una aportació de 2.580 milions d'euros per salvar la vida d'aproximadament 45 milions de persones de 21 països. «Devers 45 milions de civils, sobretot infants, dones i ancians, lluiten per sobreviure en guerres, conflictes i desastres naturals», afirmà Annan a la seu de les Nacions Unides a Nova York.

«Els països més rics del món saben que tenen la responsabilitat d'ajudar la gent que ho necessita, perquè si no aquest món en què, enmig d'una prosperitat global en augment constant, viuen encara milions de persones en condicions desesperades no serà mai un món en pau», assenyalà.

Annan recordà també que l'entitat que presideix només va rebre el 2003 un 66% dels 5.100 milions que va demanar. La petició anual de fons a càrrec del secretari general de les Nacions Unides per finançar organitzacions humanitàries internacionals, incloses les agències humanitàries de l'ONU, se centra de manera primordial en la compra d'aliments bàsics, medicaments de primera necessitat i roba. La majoria dels 21 països als quals es destinarà l'ajuda fan part de l'Àfrica subsahariana i de l'Àfrica central, encara que també s'hi inclouen altres estats afectats per la manca d'aliments i amb conflictes interns greus de pobresa com ara Txetxènia, el Tadjikistan i altres d'asiàtics com Corea del Nord.

D'aquesta manera, les Nacions Unides pretenen cridar l'atenció dels estats més afavorits econòmicament cap aquelles zones del planeta que, a part de tenir unes mancances alimentàries importants, pateixen també els efectes de desastres naturals que no fan sinó empitjorar la situació de precarietat d'aquells que malviuen cada dia en un món globalitzat i on les diferències són de cada pic més marcades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris