nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
19°

Rafel Duran prepara per al TNC el clàssic d'Ibsen «Casa de nines»

L'obra serà protagonitzada per Jordi Boixaderas i Laura Conejero

JOANA NICOLAU.Palma.
Una de les obres centrals de la dramatúrgia d'Ibsen, Casa de nines, és el nou projecte teatral en què el director llorencí Rafel Duran treballa per al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). El muntatge s'estrenarà a començaments de l'any que ve a la sala Petita.

Considerada per Duran com «una obra de grans directors», no dubta a reconèixer que no sap si té la «suficient experiència» per dur-la a terme, sobretot en valorar l'adaptació que en féu Bergman com «insuperable».

Aquest drama va ser la primera obra del dramaturg noruec que es representà en català, el 1983, i avui dia encara manté la vigència. L'eix central es fonamenta en l'individualisme dels personatges i el seu enfrontament a la moral i als costums establerts. Per sobre de tot a través de la seva protagonista, Nora, «una dona casada que, sense ser feminista, era molt transgressora pel seu temps i que, enmig de la crisi del seu matrimoni, reconeix la falsedat de tot allò que l'envolta i decideix trencar amb la vida que du».

Per a aquest paper protagonista l'escollida de Duran ha tornat a ser Laura Conejero, a qui dirigí a Cafè de la Marina de Josep Maria de Sagarra l'any passat a la sala Gran del TNC. L'actor principal serà Jordi Boixaderas, un intèrpret que, segons Duran, «queda molt bé en el paper de marit burgès que imposa un cert ordre i amaga un cert misteri al seu darrere».

L'elenc d'actors es completa amb la mallorquina Caterina Alorda, Roser Batalla, Andreu Benito, Maria Cinta Compta i Pep Anton Muñoz. L'escenografia del muntatge torna a ser a càrrec del també illenc Rafel Lladó.

El plantejament de l'obra es farà amb màxima fidelitat a l'original, atesa «la riquesa dels diàlegs» i el seu discurs. Un discurs que Duran considera «del tot actual i contemporani i que encara ara no s'ha solucionat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris