cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

La Conselleria reconeix que les inversions en temes de cultura són limitades i insuficients

J.C. Palma.
La consellera d'Educació i Cultura del Govern balear, Catalina Sureda i el director de Cultura del Consell Insular de Mallorca, Josep Lliteras, participaren ahir en una taula rodona amb els assistents al curs de Gestió Cultural que organitza la UNED.

Durant la xerrada, ambdós representants de les institucions illencques explicaren les competències en temes de cultura que les seves oficines gestionen, amb un discurs molt detallat i acurat sobre el seu camp de feina, però sense entrar a definir les actuacions que duran a terme durant els quatreanys de Govern que tenen per endavant.

Sureda volgué animar els participants del curs comentant la importància de l'aprenentage, en un àmbit en què hi ha una falta important de preparació i professionalitat. Així mateix, destacà la necessitat de crear un espai en el qual es pugui impartir formació professional cultural. I afegí que s'han de racionalitzar les actuacions en la matèria, ja que els recursos són limitats i «sempre es pot fer més».

Per la seva banda, Josep Lliteras parlà en nom del Consell de Mallorca, que se centra únicament en l'àmbit de aquesta illa, i destacà que és necessari un traspàs complet de les competències en aquest àmbit, per «aconseguir una finestreta única» per a tota la gent vinculada amb la cultura.

Explicà també les passes que s'estan seguint per a la rehabilitació del Teatre Principal i avançà que cap a les festes de Pasqua ja en tindran a punt «tota la paperassa». La programació dels pròxims anys encara no està del tot enllestida, ja que queda pendent el pressupost disponible i de reunions de l'equip polític.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris